Gelecek Partisi'nin aday listesine 'aktrol' tepkisi

Gelecek Partisi'nin aday listesine 'aktrol' tepkisi
14 Mayıs seçimlerine CHP’yle ortak listeden girecek Gelecek Partisi’nin adayları arasında bulunan Sema Silkin Ün eleştirilerin odağında...

14 Mayıs seçimlerine CHP’yle ortak listeden girecek Gelecek Partisi’nin adayları netleşmeye başladı.Milletvekili seçimlerinde CHP listesinde Gelecek Partisi’nden 12 adaya yer verilecek.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre Gelecek Partisi'nin İstanbul’dan Selim Temurci, İsa Mesih Şahin ve Doğan Demir’i aday göstermesi bekleniyor.

Nedim Yamalı’nın Ankara’dan, Serap Yazıcı’nın İzmir veya Ankara’dan, Selçuk Özdağ’ın Muğla ya da İzmir’den aday gösterilmesi bekleniyor. Buna ek olarak Abdullah Yeşil, Mustafa Yeşilyurt, Hasan Ekinci ve Sema Silkin Ün de adaylar arasında.

Sema Silkin Ün kimdir?

Gelecek Partisi'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Sema Silkin Ün'ün özgeçmişi şöyle:

"Aslen Çankırılı olup 1981 İstanbul Üsküdar doğumludur. İlk öğrenimini babasının memuriyeti dolayısıyla Bilecik, Bolu, İstanbul illerinde, orta okulu Pendik İmam Hatip Lisesi´nde, lise öğrenimini 1999 yılında Kadıköy Yabancı Dil Ağırlıklı İmam Hatip Lisesi´nde tamamlamıştır. Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret bölümünde başladığı yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde bitirmiştir. Yüksek lisansını Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Sosyal Siyaset bilim dalında, ´´Almanya´daki Türk Kökenli Kadınların Çalışma Yaşamına Katılımı´´ konulu tez çalışması ile 2010 yılında tamamlamıştır. Bu tez çalışması sebebiyle 2008-2009 döneminde Almanya´nın Bremen Üniversitesi´nde misafir öğrenci olarak bulunmuştur. Halen Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ana bilim dalında ´´Türkiye´de Suriye Sermayeli İşletmeler ve İşgücü Piyasası´´ konulu doktora tez çalışmasını yürütmektedir. 2004-2006 yılları arasında AK Parti Üsküdar İlçe Gençlik Kolları Yönetim ve Yürütme kurulu üyeliği, 2006-2008 yılları arasında Ak Parti Üsküdar İlçe Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeliği yapmıştır. Aytaç Gıda´nın dış ticaret firmasında başladığı çalışma hayatına Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi yöneticiliği ve Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürü olarak devam etmiştir. En son üstlendiği kamu görevi Cumhurbaşkanı Danışmanlığıdır. Siyasi çalışmalara katılmak üzere söz konusu görevinden ve memuriyetinden istifa etmiştir. Sivil toplum çalışmaları sırasında, Kadın ve Demokrasi Derneği yönetim kurulu üyeliği ve Kadın ve Demokrasi Vakfı Mütevelli heyeti üyelikleri yapmıştır. Aynı zamanda 15 Temmuz Derneği kurucularındandır. Bununla birlikte Lacivert Dergisi kurucularından olup Danışma Kurulu üyeliği yapmıştır. Göç, kadın ve sosyal politika alanında yayın yapan akademik dergilerde makaleleri yayınlanmıştır. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Arapça, Almanca bilmektedir."

Sema Silkin Ün, bir zamanlar ‘Sağlam İrade’ rumuzuyla Twitter’da yazar ‘Ak trol’ Taha Ün’ün eşi. Sema Silkin Ün bir zamanlar Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürüydü. Her iki isim, Ahmet Davutoğlu partiden ayrılınca AKP’den uzaklaşmıştı. İkili o günlerden bu yana Davutoğlu’nun ekibinde. Sema Silkin Ün, Gleecek Partisi'nin Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı. Sema Silkin Ün’ün adaylığı, Twitter’da da eleştirildi. Özellikle Taha Ün'ün tweet'lerini hatırlatanlar eşinin CHP listelerinden aday olmasına tepki gösterdi:

Politika