Gelecek ve DEVA'dan Gezi açıklaması: Zaten hiç şikayetçi olmamışlardı

Gelecek ve DEVA'dan Gezi açıklaması: Zaten hiç şikayetçi olmamışlardı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Gezi davasında şikayetlerini çekeceklerine dair haberlere her iki partiden itiraz ve yalanlama geldi. Parti yetkilileri 'zaten şikayetçi olmadıkları' için şikayetin geri çekildiği gibi bir durumun olmadığını duyurdu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Gezi davasında şikayetlerini çekeceklerine dair haberler 'zaten şikayetçi olmadıkları' yalanlandı.

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk, altılı masanın dünkü dördüncü toplantısından önce yayımladığı haberde dönemin AKP’li bakanlarından Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın Gezi davasında şikayetlerini geri çekeceğini ve bunu da altılı masanın toplantısının ardından açıklayacağını yazmıştı. Hem Gelecek hem de DEVA partileri bu durumu yalanladı.

"DAVUTOĞLU MÜDAHİL OLMADI"

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bugün dolaşıma giren Ahmet Davutoğlu’nun "Gezi Parkı davasından çekileceği" haberleri hayal ürünüdür. Zira ortada Sn Davutoğlu'nun geri çekeceği bir şikayet söz konusu değildir. Savcı kamu davası açarak Hükümet üyelerini “suçtan zarar gören” olarak tanımlamıştır.

Bunun üzerine Sn Davutoğlu ilgili şahsı affetmiş ve konu kapanmıştır. Bunun haricinde Gezi olaylarına dair hiçbir hukuki süreçte Sn Davutoğlu'nun müdahil olması söz konusu değildir.

Madem konu açıldı pek bilinmeyen bir bilgiyi aktaralım: Ahmet Davutoğlu'nun Gezi sürecinde açtığı bir şahsi davası olmuştur. Yurtdışında iken feyk bir hesaptan küfürler edilerek evinin adresi paylaşılmış ve baskın çağrısı yapılmıştır. O esnada en küçük kızı evde yalnız başınadır.

Doğal olarak Sn Davutoğlu ve ailesi küçük kızlarının hayatı konusunda endişeye kapılmıştır. Sözkonusu paylaşım hakkında dava açılmıştır. İlgili şahıs yargılanırken ceza almaya yakın zamanda özür dileyerek cahillik yaptığını ifade edip af talebinde bulunmuştur."

ŞİKAYETÇİ DEĞİLLERDİ

DEVA Partisi kurucularından Avukat Tunahan Elmas da şunları söyledi: “Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun ‘Gezi Parkı davasından çekileceği’ haberleri doğru değil; çünkü iki isim de şikayetçi olmamalarına rağmen savcı tarafından ‘suçtan zarar gören’ olarak tanımlamış. Bu tanımlama aktif bir tutum olmadığından vazgeçilemez de. Olayın özeti budur.”

Politika