Genç girişimcilere faizsiz kredi limiti yükseltildi

Genç girişimcilere faizsiz kredi limiti yükseltildi
Genç girişimci ve esnaflara verilen kredi limiti 100 bin liradan 300 bin liraya çıkarıldı

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan genç girişimci esnaf ve sanatkarlara yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak. Bunun için girişimci ve esnafın onaylanan projesini Halkbank’a sunması gerekiyor. Kredi limiti de 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltildi.

Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni bitiren, başvuru tarihinde 35 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlara, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Bankaya sunmaları durumunda 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak.

LİMİT 100 BİNDEN 300 BİNE ÇIKTI

Şimdiye kadar, 100 bin lira olarak uygulanan kredi miktarı da 300 bin liraya çıkarıldı. Kredi kullandırılacak esnaf ve sanatkarlara geriye dönük 1 yılda en fazla 3 defa faiz indirimli kredi imkanı sağlanacak ve toplamda geri ödemesi devam eden faiz indirimli kredi hesap sayısı üçü geçemeyecek. Karar, 11 Ekim 2022'den tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Ekonomi