Gençlerin Favori Dörtlüsü: Almanya, ABD, Kanada ve İngiltere

Gençlerin Favori Dörtlüsü: Almanya, ABD, Kanada ve İngiltere
Türkiye'de yaşayan gençlerin yurt dışı seçeneklerinde ilk ülke Almanya. Bu ülkeyi Amerika, Kanada ve İngiltere takip ediyor.
Euronews'in haberine göre, Habitat Derneği 'Türkiye'de gençlerin iyi olma hali' isimli üçüncü çalışması çerçevesinde bazı veriler yayınladı. 
'Türkiye'de gençlerin iyi olma hali' isimli çalışmada 2 Ekim- 14 Kasım 2020 tarihlerinde kentsel gençlik nüfusunu temsil eden 16 ilde, 18-30 yaş arası toplam bin 230 genç ile yüz yüze yapılan araştırmaya göre 'yaşam memnuniyeti'nde 2017'ye kıyasla 13 puanlık bir düşüş gerçekleşti.

Gençlere ileride başka bir ülkede eğitimlerine devam etmek isteyip istemeyecekleri sorulduğunda, yüzde 21’i bunu arzu ettiğini bildirdi. Başka bir ülkeye yerleşmek isteyip istemedikleri sorusuna ise yüzde 31'i 'yurt dışına yerleşmek istiyorum' yanıtını verdi. En çok hedeflenen ülke ise Almanya. Bu ülkeyi Kanada, ABD ve İngiltere takip ediyor. 

'Gençlerin İş Bulma Kaygıları' başlığı altında ise araştırmaya katılan gençlere, çalışma durumlarından bağımsız olarak “Herhangi bir nedenle iş arasanız, yaşadığınız yerde kolaylıkla iş bulabilir misiniz?” sorusu yöneltildi.

2017 çalışması kapsamında görüşülen gençlerin yüzde 69’u bu soruya “zor olur” yanıtını verirken 2020'de bu oranın yüzde 73'e yükseldiği görülüyor.

Gündem