Genco Erkal, cumhurbaşkanına hakaret davasından beraat etti

Genco Erkal, cumhurbaşkanına hakaret davasından beraat etti
Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 4 yıl 2 aya kadar hapsi istenen 83 yaşındaki Genco Erkal, beraat etti.

Ayder Yaylası’nın betonlaşmasına tepki gösteren bir tweeti ile Cumhurbaşkanı’nın diplomasını sorgulayan ve başkanlık sistemini eleştiren 2016 yılına ait 2 sosyal medya paylaşımı sebebiyle hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten 4 yil 2 ay hapis istemiyle dava açılan tiyatro sanatçısı Genco Erkal beraat etti.

Mütalaasını sunan duruşma savcısı, Anayasanın 26. maddesine ve AİHM içtihatlarına yer vererek Erkal’ın politik paylaşımlarda bulunmasının doğal olduğunu söyledi. Savcı mütalaasında, suçlamaya konu edilen paylaşımların politik ve eleştirel paylaşımlar olduğunu, hakaret kastı gütmediğini ve atılı suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek Genco Erkal’ın beraatını talep etti.

Mütalaaya katıldığını söyleyen 83 yaşındaki Genco Erkal, “Bu paylaşımlar bir eleştiridir, hakaret içermez. İddia makamının bunun kabul edilmesi sevindirici. Diploma meselesi yıllardır tartışılıyor bunu tek söyleyen ben değilim” dedi.

Erkal, “Çobanlık konusunda Cumhurbaşkanının kendisi de 'ben de çobanım' diyerek kabul ediyor burada hakaret olamaz. Beraatımı talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Kararını açıklayan mahkeme, atılı suçun unsurları oluşmadığından Genco Erkal’ın beraatına karar verdi.

Gündem