Genco Erkal "Cumhurbaşkanına hakaret"ten ifade verdi

Genco Erkal "Cumhurbaşkanına hakaret"ten ifade verdi
Tiyatro Sanatçısı Genco Erkal ""Cumhurbaşkanına hakaret" soruşturması kapsamında savcılığa gelerek ifade verdi. Twitterda yaptığı paylaşımlar nedeniyle ifade veren Erkal "Twitter'daki 7 tane paylaşımlarım yüzünden oluyor. Hiçbirinde 'Cumhurbaşkanına hakaret' diye bir şey söz konusu değil" dedi

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal, sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında başlatılan "Cumhurbaşkanına hakaret" soruşturması kapsamında savcılığa gelerek ifade verdi. Erkal, "Twitter'daki 7 tane paylaşımlarım yüzünden oluyor. Hiçbirinde 'Cumhurbaşkanına hakaret' diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Sosyal medya hesabı paylaşımları nedeniyle hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatılan ve ifadeye çağrılan Genco Erkal, bugün avukatı Aslı Kazan ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Erkal, 2016 ve 2020 yıllarındaki paylaşımları nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'na ifade verdi. Genco Erkal'ın savcılığa verdiği ifadesinde paylaşımlarında suç unsuru olmadığını, hiçbir zaman hakarete başvurmadığını, suçlamayı kabul etmediğini söylediği öğrenildi. İfadesinin ardından adliyeden çıkan Erkal'ın yanında destek için CHP'li Milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Turan Aydoğan ve Ali Şeker de bulundu.

Genco Erkal ifade işlemlerinin bitmesinin ardından bir açıklama yaptı. Usta oyuncu Erkal şunları söyledi: 

"60 YILDIR POLİTİK TİYATRO YAPIYORUM, HAKSIZLIĞI, BASKILARI, BAĞNAZLIĞI ELEŞTİRİYORUM"

Twitter’daki paylaşımlarım yüzünden ifadeye çağrıldım. Hiçbirinde Cumhurbaşkanına hakaret diye bir şey zaten söz konusu değil. İşimin politik tiyatro yapmak olduğunu, 60 yıldır bu işi yaptığımı ve hem sahneden hem de sosyal medyadan, dünyanın her yerinde haksızlıklara, baskılara, adaletsizliğe, bağnazlığa karşı olduğumu ve bu düşüncelerimi açıkladığımı anlattım.

60 yıldır politik tiyatro yapıyorum. Dünyada ve ülkemizde gördüğüm haksızlıkları, baskıları, adaletsizliği, bağnazlığı eleştiriyorum. Doğal olarak bu duruşumla askeri ve sivil tutucu iktidarları rahatsız ediyorum. Bu benim görevim. Bir yararı olacağını düşünmediğimden hiçbir zaman hakaret yoluna başvurmadım.

Başkanlık sistemine karşıyım dedim. İfade özgürlüğünün kısıtlanmasına karşıyım. İnsanların, düşünceleri yüzünden hapis yatmalarına karşıyım dedim. Doğanın katledilmesine, betonlaştırılmasına karşıyım dedim. Yoksulları daha yoksul kılan bu acımasız bozuk ekonomik düzene karşıyım dedim. Laik bir ülkede din olgusunun bu kadar ön plana çıkarılmasını ve sürekli dinin bir siyasi malzeme olarak kullanılmasına karşıyım dedim.

Bunları hem sahnede hem de sosyal medyada sürekli anlatıyorum ama asla hakaret yok. Paylaşımlarımın neresinde Cumhurbaşkanına hakaret görülmüş anlayabilmiş değilim." (DHA)

Gündem