George Aslan: 600 Müslüman milletvekili içerisinde tek Hristiyan milletvekiliyim

George Aslan: 600 Müslüman milletvekili içerisinde tek Hristiyan milletvekiliyim
TBMM'de konuşma yaptığı sırada ek süre isteyen DEM Parti Milletvekili George Aslan, "600 Müslüman milletvekili içerisinde tek Hristiyan milletvekiliyim. Dertlerimiz çok olduğu için ek süre istiyorum" dedi.

DEM Parti Mardin milletvekili George Aslan, TBMM’de bütçe görüşmelerinde konuşma yaptı. Görüşmeler sırasında ek süre isteyen Aslan, ‘’600 Müslüman milletvekili içerisinde tek Hristiyan milletvekiliyim. Dertlerimiz çok olduğu için ek süre istiyorum.’’ ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Aslan’ın ek süre talebine ‘’Hele bir başlayın, Allah kerim.’’ sözleriyle yanıt verdi. İkili arasındaki diyalog gülümsemelere neden oldu.

George Aslan kimdir?

Aslan, Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Taşköy (Arbo) doğumlu.12 Eylül döneminde 26 ay Ankara Mamak Cezaevi'nde hapis yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra Hollanda'ya yerleşti. 37 yıl Avrupa'da yaşayan Aslan, Shemsho dergisinin kuruculuğu ve editörlüğünün yanı sıra Süryani topluluğu için faaliyet gösteren birçok dernek ve vakfın kuruluşu ve yönetiminde aktif yer aldı.George Aslan, Süryanice, Türkçe, Kürtçe ve Arapça bilmekte. 5 çocuğa sahip.

Politika