George Floyd davasında bir polis daha hapis cezası aldı

George Floyd davasında bir polis daha hapis cezası aldı
ABD'de George Floyd'u öldüren ırkçı eski polis memuru Chauvin'in yanında bulunan polislerden Tou Thao'ya da hapis cezası verildi.

ABD'de George Floyd'un ensesine dizi ile basarak öldüren eski polis Derek Chauvin'in yanında bulunan 3 eski polisten Tou Thao da mahkum oldu.

'İkinci derece cinayete yardım ve yataklık'

Chauvin'e yardım etmekten mayısta suçlu bulunan eski polis memuru Thao'ya Minneapolis'te bugün yapılan karar duruşmasında "ikinci derece cinayete yardım ve yataklık"tan 4 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Thao, Floyd'un ölümünden üzüntü duyduğunu ancak olayda herhangi bir rolü olmadığını ve vicdanının rahat olduğunu söyledi.

Yargıç'tan 'biraz daha fazla pişmanlık bekliyordum' yorumu

Yargıç Peter Cahill, Thao'nun dini referanslar içeren konuşmasına karşılık, "Biraz daha fazla vicdan azabı, pişmanlık ve bazı sorumlulukların kabul edilmesini umuyor ve daha az vaaz bekliyordum" dedi. Thao'nun avukatı Robert Paule ise temyize gideceklerini belirtti.

Eski polis Thao, "Floyd'un sivil haklarını ihlal ettiği" suçlamasıyla yargılandığı diğer federal davada 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Etraftaki tanıkları uzaklaştırmıştı

Eski polis memuru Chauvin'in Floyd'un boynuna dizleriyle bastığı süre boyunca etraftaki tanıkları olay yerinden uzaklaştıran Thao, mayısta suçlu bulunmuştu. Yargıç Cahill, 177 sayfalık kararda, "Olaya karışmadan kenardan izleyenler gibi Thao da boynu kıstırıldığında Floyd'un giderek hayatını kaybettiğini görebiliyordu." ifadesini kullanmıştı.

'Floyd'un çok ihtiyaç duyduğu acil müdahaleyi yapmasını bile engelledi'

Cahill, buna rağmen Thao'nun, Floyd'un ölümüne bilfiil katılmak için bilinçli karar verdiğini belirterek, "Görgü tanıklarını geride tuttu ve hatta o an görevde olmayan bir Minneapolis itfaiyecisinin Floyd'un çok ihtiyaç duyduğu acil müdahaleyi yapmasını bile engelledi." değerlendirmesini yapmıştı. Thao, Floyd cinayetinde Chauvin'e yardımcı oldukları için hüküm giyen 3 eski polisin sonuncusu oldu. (Kısa Dalga)

Gündem