Gergerlioğlu: Hakkımdaki karar Meclis’te okunacak, milletvekilliğim düşürülecek, TRT’de öyle haber var

Gergerlioğlu: Hakkımdaki karar Meclis’te okunacak, milletvekilliğim düşürülecek, TRT’de öyle haber var
Hakkındaki dokunulmazlık fezlekesi Meclis’e gönderilen HDP’li Gergerlioğlu, milletvekilliğinin düşmesi için Meclis’te kararın okunup okunmayacağına ilişkin ''Kararın okunacağına dair TRT Haber’de bir ibare var. Okunacağını biliyoruz” dedi.





HDP Kocaeli Milletvekili Faruk Gergerlioğlu, hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının Meclis Genel Kurulu'nda okunup okunmaması konusunda basında bu yönde çıkan haberlere dikkat çekerek, “Okunacağını biliyoruz. TRT Haber’de bir ibare var” dedi.  Gergerlioğlu, “Haksız, hukuksuz bir karar olduğu ortada Anayasa Mahkemesi’nin de  beklenmeliydi ama gördüğümüz kadarıyla beklemiyorlar.  Tamamen milletin iradesine vurulmuş bir darbedir” açıklamasını yaptı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay 16. Dairesi tarafından onanmıştı. Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunan Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta okutulup okutulmayacağı merak ediliyor.

Anayasa Mahkemesi kararını beklemeyecekler

HDP Kocaeli Milletvekili Faruk Gergerlioğlu, hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının Meclis Genel Kurulu'nda okunup okunmaması konusunda basında bu yönde çıkan haberlere dikkat çekerek, “Okunacağını biliyoruz” dedi.  Gergerlioğlu, “Haksız, hukuksuz bir karar olduğu ortada Anayasa Mahkemesi’nin de beklenmeliydi ama gördüğümüz kadarıyla beklemiyorlar.  Tamamen milletin iradesine vurulmuş bir darbedir” açıklamasını yaptı.

HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na, "terör örgütü propagandası yapma" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Mahkumiyet kararının Meclis'e ulaşmasıyla gözler Genel Kurul'a çevrildi. Kararın, Genel Kurul'da okunması ve HDP'li Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi bekleniyor.

Gergerlioğlu, şu değerlendirmeyi yaptı

''Kararın okunacağına dair TRT Haber’de bir ibare var.  Okunacağını biliyoruz. Haksız, hukuksuz bir karar olduğu ortada. Anayasa Mahkemesinin de beklenmesi gerekirdi ama gördüğümüz kadarıyla beklemiyorlar. Tamamen milletin iradesine vurulmuş bir darbedir.  Ben 2.5 yıldır milletvekilliği görevimi sonuna kadar yapmaya çalıştım ama hakkımda önceden başlatılmış ve durması gereken yargılama sonucu verilen herkes tarafından hukuksuzluğu apaçık belli olan yayında olan bir haberi hakkında dava açılmamış bir habere, erişim yasağı getirilmemiş bir haberi retweet ettiğim için bu cezayı verdiler. Yayın içinde hiçbir şey yok bir barış çağrısı, katılırsınız katılmazsınız.  Bundan milletvekilliğim, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan temsiliyet hakkı, dokunulmazlık hakkı, gasp ediliyor ve herkesin gözü önünde oluyor. Bu kabul edilecek bir durum değil. Kamuoyu bunu görüyor ve desteğini veriyor.

Hülya Özmen Karabağlı / Ajans Bizim






Gündem