Gergerlioğlu hastanede, anjiyo olacak

Gergerlioğlu hastanede, anjiyo olacak
Cezaevine götürülmek üzere gözaltına alınan Gergerlioğlu'nun kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye götürüldüğü ve doktorun tavsiyesi üzerine anjiyo olacağı belirtildi.

Kesinleşmiş hapis cezası Meclis Genel Kurulu’nda okunarak vekilliği düşürülen ve bu akşam cezaevine gönderilmek için gözaltına alınan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hastanede olduğu duyuruldu. Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu "Babam hastanede. Kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo olacak." dedi. 

Avukat Bişar Abdi Alınak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti: "Ömer Faruk Gergerlioğlu az önce adliyeye getirildi. Göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastane doktoru anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtmiş. Şimdi hangi hastanede ve ne gibi bir tıbbi müdahalede bulunulduğunu bilmemekteyiz. Tarafımıza bilgi verilmiyor."

Avukat Bişar'ın Tweet'ini alıntılayan Salih Gergerlioğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hastanede olduğunu ve anjiyo yapılacağı bilgisini verdi. 

"Yasal zorunluluk..."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, Gergerlioğlu'nun, kendisine yapılan çağrıyı almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre içinde gelmemesi üzerine gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yargıtay onayından geçmek suretiyle hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunan ve hükmün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda okunmasıyla Anayasanın 84/2'nci maddesi gereğince milletvekilliği düşen Ömer Faruk Gergerlioğlu, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı hakkında Kanunun 19/1 maddesi gereğince kendisine yapılan çağrıyı tebliğ almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre çerisinde gelmemesi üzerine yasal zorunluluk olarak hakkında yakalama emri çıkarılmış, çıkarılan yakalama emrine istinaden de 2 Nisan 2021 günü ikametinde yakalanmıştır. Hükümlünün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda ceza infaz kurumuna sevk işlemleri devam etmektedir."



Gündem