Oğlu duyurdu: Gergerlioğlu yoğun bakımda

Oğlu duyurdu: Gergerlioğlu yoğun bakımda
Vekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, evinde gözaltına alındı. Doktorların anjiyo önermesine rağmen cezaevine götürülen Gergerlioğlu şimdi yoğun bakımda.

HDP'den ise Gergerlioğlu'nun gözaltına alınırken polisin kendisini darp etmesine dair açıklama geldi: "Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, bugün akşam saatlerinde Ankara’daki evinden polis zoruyla alınmıştır. Tutuklama sonrası sağlık kontrolü yapılmak üzere Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’ne götürülmüştür. Hastaneye nakli yapıldıktan sonra vücudundaki darp izleri sebebiyle hakkında darp raporu düzenlenen milletvekilimiz, muayene sırasında kalp ve göğüs ağrısı şikayetleri  ile nefes darlığı problemi olduğunu iletmiştir.

Parti yöneticilerimizin Sağlık ve Adalet Bakanlıklarına yaptığı ısrarlı başvurulara rağmen milletvekilimizin şu anda nerede olduğuna ve sağlık durumuna ilişkin bilgi alamamaktayız. Mİlletvekilimiz Gergerlioğlu'nun durumuna ilişkin derhal kamuoyunu bilgilendirilmelidir."

Gergerlioğlu'nun avukatı Bişar Abdi Alınak, Gergerlioğlu'nun adliyeye götürüldüğü belirtti. Twitter hesabından, "Ömer Faruk Gergerlioğlu az önce adliyeye getirildi. Göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastane doktoru anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtmiş. Şimdi hangi hastanede ve ne gibi bir tıbbi müdahalede bulunulduğunu bilmemekteyiz. Tarafımıza bilgi verilmiyor" ifadelerini kullandı. 

Gergerlioğlu'nun hastanede olduğunu aktaran Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından "Babam hastanede. Kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo olacak" dedi. 

Doktorlar anjio önerdi, polis cezaevine götürdü

Salih Gergerlioğlu, doktorların anjiyo önermesine rağmen babasının cezaevine götürüldüğünü  paylaştığı sedye fotoğrafıyla söyledi. Gergerlioğlu paylaşımda "Hastaneye daha yeni getirildi. İlk hastanesindeki doktor anjiyo önermesine rağmen cezaevine götürmüşler. Böyle bir rezalet olabilir mi? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?"  ifadelerini kullandı.

 

Cezaevinden Ankara Şehir Hastanesi'ne götürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu'na burada anjiyo yapıldı. Salih Gergerlioğlu, babasının yüksek tansiyon nedeniyle yoğun bakıma alındığını duyurdu. Gergerlioğlu daha sonra yaptığı paylaşımda "Bugün yoğun bakımda kalacak. Durumu iyi" dedi.

 

Gündem