Gergerlioğlu’nun seçim çalışması sırasında provokasyon

Gergerlioğlu’nun seçim çalışması sırasında provokasyon
Kuruçeşme’deki saldırının takipçisi olacaklarını dile getiren Gergerlioğlu, “Bizi yıldıramazlar, bizi yolumuzdan geri döndüremezler, halktan gereken cevabı alacaklar” dedi.

Kocaeli’den yeniden aday olan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit Kuruçeşme'de seçim çalışması sırasında bir grup provokatör tarafından taciz ve engellemeye maruz kaldı. Suç duyurusunda bulunan Gergerlioğlu, olayın takipçisi olacağını belirtti.

Gergerlioğlu, saldırıya dair yaptığı açıklamada, “Tüm bağımsız kamuoyu anket araştırma sonuçları da gösteriyor ki oylarımız artıyor, önemli bir sonuç almaya son derece yakınız. 2018 seçimlerinde 1 vekil çıkartan ilimiz şu anda 2 vekile yürüyor. Biz bunu sahada da görüyoruz. Gittiğimiz her mahallede gayet güzel karşılanıyoruz. Partimize yönelik sempatinin arttığını görüyoruz. Bu bizi sevindiriyor fakat birilerini rahatsız ediyor” dedi.

Gergerlioğlu, Kuruçeşme’de yaşanan saldırıyı şöyle anlattı:

“Biz her yerde insanlar tarafından ilgi ile karşılanıyoruz. Takdirlerini bildiriyor insanlarımız fakat birileri, bazı karanlık güç odakları bundan rahatsız. Bundan dolayı son 13 gün kala artan saldırılar ile karşı karşıyayız. Bunlar son çırpınışlarıdır. Zaten bu çırpınışların artması nasıl büyük bir tedirginlik yaşadıklarını ve yenilgiye ne kadar yakın olduklarını göstermektedir.

“Biz dün Kuruçeşme’de gayet güzel bir şekilde karşılandık. Kuruçeşme merkezde bir lokantada esnaf tarafından gayet güzel karşılanmış ve güzel sohbet yaparken aniden dışarıdan gelen bir grup lokantanın içine girerek bağırıp, çağırmaya başladı. Kendini bilmez bir güruh bu ve bizim Kuruçeşme’de propaganda yapamayacağımızı söyleyerek ‘Buradan gidin, sizi istemiyoruz’ diyerek hakaret ve küfür ifadelerini kullandılar. Biz bunların bir grup kendini bilmez olduklarını görünce arkadaşlarımız ile herhangi bir fiili müdahalelerine izin vermedik, çünkü bu tür insanlar ile partimiz bir çuvala girmez. Arkadaşlarımız metanetlerini korumasa fiili bir saldırıya ve linç girişimine dönüşebilecek bir hadiseydi.

“Bu kişiler daha sonra bizim çalışmalarımızı ısrarla baltalamaya çalıştılar ve aynı engellemeler hakaretler, küfürler, iftiralar savurmaya başladılar. Biz yine sakinliğimizi koruyarak onlardan uzaklaştık ve Kuruçeşme Karakoluna gittik. Kuruçeşme Karakoluna gidene kadar arkamızdan saldırganlıklarını devam ettirdiler. Hem bize hem bulunduğumuz iş yeri sahiplerine yönelik son derece saygısızca ve hak çiğneyen bir saldırı vardı. Diğer işyerlerine de ‘Saldırın dinlemeyin’ gibi cümleler söylüyorlardı. Tabii iş yeri sahipleri onlara kulak asmadı. Büyütmeye çalıştıkları provokasyon istedikleri gibi büyüyemedi.

“Biz Kuruçeşme Karakoluna gittiğimiz zaman o kadar cüretkâr fütursuzlardı ki karakol kapısına dahi hücum ederek aynı hakaret ve küfürlerini devam ettirdiler. Biz durumu tutanak altına aldık. Bugün sabah suç duyurusunda bulunduk. Demokratik haklarımızı baltalamaya yönelik bu girişim, bu saldırganlığı kesinlikle kabul etmiyoruz.”

Olayın ardından Darıca Kaymakamlığı ve Kocaeli Emniyet Müdürü ‘yel de görüştüğünü aktaran Gergerlioğlu, daha önce Darıca’daki kadın seçim bürosuna saldıran şahsın gözaltından serbest bırakıldıktan sonra yeniden saldırı gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Kuruçeşme’deki saldırının takipçisi olacaklarını dile getiren Gergerlioğlu, yarın Yahyakaptan Miting Alanı’nda düzenlenecek mitinge çağrı yaparak, “Bizi yıldıramazlar, bizi yolumuzdan geri döndüremezler, halktan gereken cevabı alacaklar” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem