Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesinin iptali başvurusu AYM Genel Kurulu'na gönderildi

Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesinin iptali başvurusu AYM Genel Kurulu'na gönderildi
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali için yaptığı bireysel başvuru Anayasa Mahkemesi Genel Kuruluna sevk edildi.

Milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi işleminin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı başvuru AYM Genel Kurulu’na sevk edildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan oğlu Salih Gergerlioğlu, “Babamın dosyası, AYM Genel Kurulu'na sevk edildi. Artık tüm aşamalar geçildiği için en kısa sürede karar verileceğini umuyoruz" dedi.

2 NİSAN'DA TUTUKLANMIŞTI

Sosyal medyada bir haberi paylaştığı için 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Gergerlioğlu'nun milletvekilliği, hakkında kesinleşmiş hüküm bulunduğu gerekçesiyle 17 Mart'ta düşürülmüştü. Gergerlioğlu karara tepki olarak HDP'nin Meclis'teki grup odasında "Adalet Nöbeti" adı altında protesto eylemi düzenlerken 21 Mart'ta gözaltına alınmış ve TBMM'den çıkartılmıştı. Emniyetteki İfadesinin ardından serbest bırakılan Gergerlioğlu 2 Nisan'da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gündem