Geri adım atmıyor: WhatsApp’a ikinci soruşturma

Geri adım atmıyor: WhatsApp’a ikinci soruşturma
Kullanıcılarının verilerini, Facebook ve şirketleriyle paylaşacağını duyuran ve bununla ilgili sözleşme onayı şartı getiren WhatsApp hakkında Rekabet Kurulu’nun ardından Kişisel Verileri Koruma Kurumu da inceleme başlattı.

 Kişisel Verileri Koruma Kurulu, WhatsApp uygulaması hakkında yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlattı. Rekabet Kurulu da Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlatmıştı. Kurul, tedbir olarak Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi gerektiğine karar vermişti.

WhatsApp'tan geri adım yok

WhatsApp ise Twitter'dan ve internet sitesinden açıklama yaparak, geri adım atmayacağını duyurdu. Şirketin açıklaması şöyle: "Bazı söylentilere değinmek ve yüzde 100 net olmak istiyoruz. Özel mesajlarınızı uçtan uca şifreleme ile korumaya devam ediyoruz. Gizlilik politikasındaki güncelleme, arkadaşlarınız veya ailenizle olan mesajlarınızın gizliliğini etkilemez. 

Gizlilik politikamızdaki güncellemenin, arkadaşlarınız veya ailenizle olan mesajlarınızın gizliliğini hiçbir şekilde etkilemediğini açıklığa kavuşturmak istiyoruz. Bunun yerine, bu güncelleme isteğe bağlı olan, verileri nasıl topladığımız ve kullandığımız konusunda daha fazla şeffaflık sağlayan WhatsApp'ta bir işletmeye mesaj göndermeyle ilgili değişiklikleri içerir." 

Dijital göç güvenli mi?

Kısa Dalga’dan Ahmet Orhan, Küçük Bilgelikler programında WhatsApp’ın veri paylaşımını, bu verilerin neler olduğunu, dijital göçün güvenli olup olmadığını Özgür Kurtuluş’la konuştu.

Podcastimizi dinlemek için tıklayın:

 

 

 

Gündem