Gezi aileleri: Bu hukuksuzluk bu toplumu çürütür. Yarın evlerine dönmeleri gerekir

Gezi aileleri: Bu hukuksuzluk bu toplumu çürütür. Yarın evlerine dönmeleri gerekir
Gezi ailelerinin "Adalet Nöbeti"nde Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na müştekilikten çekilme çağrısı yapıldı. Hakan Altınay'ın eşi Hande Altınay "Bu hukuksuzluk toplumu çürütür" dedi.

Gezi Parkı davası kapsamında iş insanı Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis ve diğer sanıkların da 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından TMMOB İstanbul Şubesi’nde başlatılan “Adalet Nöbeti” devam ediyor.

15'incisi yapılan bugünkü nöbete, haklarında 18 yıl ceza verilen tutuklu avukat Can Atalay’ın annesi Şükran, babası Mustafa Atalay ile İBB Şehircilik Proje Koordinatörü Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi Hakan Altınay’ın eşi Hande Altınay katıldı.

Mustafa Atalay, oğlu Can Atalay'ın telefon görüşmesinde RTÜK'ün Gezi davasında verilen karardan sonra CHP'li Özgür Özel ve TİP'li Ahmet Şık'ın yaptığı açıklamalar nedeniyle televizyon kanallarına verdiği cezalar için ‘Dosyaya iyi baksınlar. Dosyada ne suç var ne de suçlu var’ mesajını iletmesini istediğini aktardı. Atalay "Bu yaşadığımız korku dönemlerinin çıtasını yükseltme zamanıdır. Onun için, mücadeleden gelen biri olarak diyorum ki, dik duracağız, yılmayacağız, bir arada olacağız ve kazanacağız” dedi.

"ORTADA SUÇ, SUÇ ÖRGÜTÜ, HİÇBİR DELİL, İSPAT YOK"

Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, tutuklulardan mimar Mücella Yapıcı’nın kızlarının rahatsızlıkları nedeniyle nöbete katılamadıklarını aktardı. “Ortada suç, suç örgütü yoktur. Hiçbir delil, ispat yok” diyen Kahraman, şöyle konuştu:

“Gezi Parkı’nın park olmasını sonuna kadar savunduk, sonuna kadar savunacağız. Bu konuyla ilgili yapmış olduğumuz bütün her şey meşrudur. Açmış olunan davalar meşrudur. Bugün suçlu olarak anılmaya çalışılan şey hukuktur, şehir planlamadır, imar hukukudur. Biz onların mücadelesini burada hep beraber sürdüreceğiz.”

"BU HUKUKSUZLUK BU TOPLUMU ÇÜRÜTÜR"

Hakan Altınay’ın eşi Hande Altınay da şunları söyledi:

"Dayanışma gerçekten yaşatıyor. Hem bizi hem içeride rehin tutulan sevdiğimiz insanları. Bu insanların hepsi tek tek, belgeselci olarak, sivil toplumcu olarak, şehir plancısı olarak hayatlarını ve kariyerlerini bu toplum için iyi bir şey yapmaya adamış insanlardır. Bugün o yüzden insan cezalandırılmış insanlardır. Hiçbir suç yoktur. Hâkim heyetinin karşısında tek bir soru sorulmadan, tek bir delil toplanmadan, tek bir tanık dinlenmeden 18 yıl ve ağırlaştırılmış hapis cezasıyla karşı karşıya kaldık. Bu hukuksuzluk bu toplumu çürütür. Biz bununla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Onları oradan en yakın zamanda, bir sene değil, 18 sene hiç değil. Yarın onların oradan çıkıp evlerine gelmeleri gerekir.”

ŞÜKRAN ATALAY: ESAS SUÇLULAR DÖNÜP KENDİLERİNE BAKSIN

Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay da duygularını, "Dayanışma çok kıymetli. Bizim, onlar için de söyleyeceğim çok fazla bir şey yok, heyecanlanıyorum. Ne Tayfun’un, ne Hakan’ın, ne Mücella’nın, Çiğdem’in, Mine’nin, Osman Kavala’nın bir suçu yok. Suçlular, esas suçlular dönüp kendilerine baksın. Utanılacak hiçbir şeyimiz yok. Alnımız ak, göğsümüz tertemiz” sözleriyle dile getirdi.

DAVUTOĞLU VE BABACAN’A “MÜŞTEKİLİKTEN ÇEKİLİN” ÇAĞRISI

Şükran Atalay’ın ardından yeniden söz alan Mustafa Atalay, iddianamede müşteki olanlar Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na ve Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a “müştekilikten geri çekilme” çağrısını yineledi. Atalay, “Biz bu müştekilikten çekilme meselesini, talebimizi de hiçbir zaman gündemden düşürmeyeceğiz. Madem bu baskı ortamından, baskı iktidarından kurtulmak için bir adım atıyorlar, gelin, bu baskı ortamının yaptığı hukuksuz, belgesiz yargılamalarda müebbetin, 18 yılın, (Selahattin) Demirtaş’ın, (Selçuk) Kozağaçlı’nın ve binlerce kişinin mağduriyetini gidermek için burada bir adım atın. Müştekilikten çekilin. Arkadaşlar kazanacağız. Ya hep beraber ya hiçbir zaman” diye konuştu. (ANKA)

Gündem