Gezi Davası'nda tutuklanan Mücella Yapıcı’nın kardeşi: Ablam bulunduğu yeri cennete çevirmesiyle meşhurdur

Gezi Davası'nda tutuklanan Mücella Yapıcı’nın kardeşi: Ablam bulunduğu yeri cennete çevirmesiyle meşhurdur
Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezası verilen mimar Mücella Yapıcı'nın kardeşi Müberra Zöhre, “Onur duyuyorum ablamla. Ablamın olduğu her yerde, her şey çok güzel olur” dedi.

Kadın örgütleri, Gezi Davası'nda tutuklananlar için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde eylem yaptı. Gezi tutuklularından Mücella Yapıcı’nın kardeşi Müberra Zöhre, “Onur duyuyorum ablamla. Ablamın olduğu her yerde, her şey çok güzel olur” dedi.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre çeşitli sivil toplum kuruluşlarından kadınlar, Gezi tutukluları Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde bir araya geldi.

18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklu bulunan yüksek mimar Mücella Yapıcı'nın kızı Cansu Yapıcı, eylemde bir konuşma yaptı. "Ben aslında size içeriden mesaj iletmek için söz aldım” diyen Yapıcı şunları söyledi:

"Perşembe günü Mücella ve Çiğdem'i gördük. Moralleri gayet yerinde, sağlıkları iyi. Dimdik duruyorlar. Orada bir sistem kurmuşlar. Çok selamları var. Dışarıyı çok merak ediyorlar. Bugün burada olduğumuzu biliyorlar, heyecanla bekliyorlardı. Morallerinin yüksek olduğunu, içeride, bu karanlık bitene kadar kendi sağlıklarını ve morallerini yüksek tutmaya devam edeceklerini söylediler.

Mücella Yapıcı, cezaevi koşullarının iyileştirilmesi için rapora başlamış bile. Çiğdem de göçmenlerle ilgili neler yapılabilir buna kafa yormaya başladı. Siz dışarıda sağlam durun biz burada iyiyiz, mücadeleye devam diyorlar. Gezi'nin bakiyesini yüklenmekten de onur duyduklarını söylüyorlar.”

Mücella Yapıcı'nın kardeşi Müberra Zöhre ise şunları söyledi:

“Düşünebiliyor musunuz Mücella Yapıcı ile karıştırılmanın onurunu. Onur duyuyorum ablamla. Bu hukuksuzluğun düzeltileceğine inanmak istiyorum. Düzeltecekler. Ablam bulunduğu yeri cennete çevirmesiyle meşhurdur bizim aramızda.

Mimarlığı da bundan seçti sanıyorum. Şehri düzeltiyordu, içeri koydular. Ablam şimdi de içeriyi düzeltiyor. Çok da güzel düzeltir eminim. Benim ortalık toplamam meşhurdur ama ablam gibi yapamam. O çok güzel yapar. Dediklerini yapsınlar. Umudumu kaybetmedim, ablamın olduğu her yerde, her şey çok güzel olur.”

"BİZ GEZİ'YİZ HER YERDEYİZ"

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan Pınar Giritlioğlu, “8 arkadaşımızın hukuksuz yargılamaları ve tek somut delil olmadan çarptırıldıkları cezaları kınıyoruz, reddediyoruz. Bu hukuksuzluğa karşı duracağız. Tüm meslek örgütlerimizle, dayanışma platformlarımızla arkadaşlarımızın yanındayız. İçeride bulunmaları, Gezi'deki itirazların susturulacağı anlamına gelmiyor. Biz Gezi'yiz, her yerdeyiz. Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sonuna kadar arkadaşlarımızla mücadele etmeye devam edeceğiz. En kısa sürede arkadaşlarımızı geri alacağız” diye konuştu.

Gezi protestoları sırasında gaz fişeğinin vücuduna isabet etmesi nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ise “Bir kez daha adaletsizlikle karşılaştık. Bizim çocuklarımızın katilleri yargılanmazken avukat Can Atalay içeride, Mücella abla burada. Ne Mücella abla ne yedi arkadaşımız emir vermedi, hiçbir anneyi meydanlarda yuhalamadı. Yargıçlara sesleniyorum: arkadaşlarımızı serbest bırakın, katilleri yargılayın” dedi.

Gündem