Gezi tutuklusu Mine Özerden jandarma ablukasında babasının cenazesine katıldı

Gezi tutuklusu Mine Özerden jandarma ablukasında babasının cenazesine katıldı
Gezi davasında tutuklanan Mine Özerden'in babası Yalkın Özerden son yolculuğuna uğurlandı. Mine Özerden jandarma ablukasında cenazeye katıldı.

Gezi Parkı Davası'nda tutuklanarak cezaevine konulan Mine Özerden'in babası Ahmet Yalkın Özerden için bugün cenaze töreni düzenlendi.

Gerçek Gündem'den Filiz Gazi'nin haberine göre, törene Mine Özerden ile aynı davada tutuklanan Çiğdem Mater'in annesi Nadire Mater, Çiğdem Mater'in eşi Utku Mater ve Mücella Yapıcı'nı kızı Cansu Yapıcı da katıldı. Ahmet Yalkın Özerden'in eşi Halide Özerden'in tabutun başında duygusal anlar yaşadı.

Törene izinli olarak katılan Mine Özerden, etrafı jandarma ile çevrili halde tabutun başına götürüldü.

Daha sonra annesi Halide Özerden ile oturan ve cenazenin kaldırılmasını bekleyen Özerden'in başında bir düzine jandarma bekledi. Baş sağlığı için katılanlara uzaktan selam vermeleri söylendi. Törene karılanlar jandarmaların sağından ve solundan baş sağlığı dileklerini iletti.

Gerçek Gündem'e açıklama yapan Özerden, törene katılan herkese ailesi adına teşekkür ederek "Elbet geçecek bu günler" dedi.

Yalkın Özerden'in cenzaesine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı. Kaftancıoğlu aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Törene Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden Osman Kavala adına çelenk gönderildi. Türk Eğitim Vakfı da Mücella Yapıcı adına çelenk göndererek törene katıldı.

Gündem