Gezi tutuklusu Mine Özerden'in kızı: Annem iddianamedeki absürtlüklerden tutuklu

Gezi tutuklusu Mine Özerden'in kızı: Annem iddianamedeki absürtlüklerden tutuklu
Gezi Davas'ndan iki yıldır tutuklu bulunan Mine Özerden’in kızı Su Özerden yaşadıklarını ve dava sürecini anlattı: Dikkatimizi çevirdiğimiz nokta Gezi hareketinin cezalandırılmaya çalışılması olmamalı. Toplumun vicdanına güveniyoruz.

Sinemacı, belgeselci, reklamcı ve eski Anadolu Kültür çalışanı Mine Özerden’in, Gezi Davası'nda hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etmekten 18 yıl hapis cezası aldı. Mine Özerden'in kızı Su Özerden Bianet'ten Evrim Kepenek'e konuştu.

Bakırköy Cezaevi'nde iki yıldır tutulan annesi Mine Özerden için;
''Hiçbir örgüte, partiye ve topluluğa ait değildir. Herkesi bağımsız ve özgür bireyler olarak kabul eder. Farklılıklarımızla bir arada durmanın önemine inanır. Çok güçlü bir kadın olduğunu düşünüyorum. Ayrıca özgürlük duygusu da çok kuvvetli olan bir insandır. Son iki senedir yaşadığı haksızlığın, onun için çok zor bir durum olduğunu düşünüyorum'' dedi.

“Gezi döneminde annem Fethiye’deydi”

Su Özerden, Gezi olayları sırasında annesinin Fethiye'de olduğunu ifade eden Özerden; ''Annem, Gezi’nin büyük bir kısmında Fethiye’de bir dil okulunda çalışıyordu. Hatta dil okulunda yaptığı bir telefon konuşmasında “Burada bir kaos yönetiyorum” diyor. Dil okulundaki öğrencilerinden bahsediyor. Bu iddianamede delil olarak sunulmuş ve Gezi’den bahsettiği algısı yaratılmış. Bu absürtlüğün üzerine daha ne söylenebilir ki? Bu arada herkes için de iddianamede benzer saçmalıklar var! Suç teşkil etmeyen şeyler, hukuksuz bir şekilde dinlenen telefon tapelerinde, sanki bir suçmuş gibi değerlendirilmiş. Evet, annem Fethiye’deydi. Ayrıca İstanbul’da olsaydı da bu bir suç teşkil etmezdi'' ifadelerini kullandı.

''Tanık göstermelerine ve delil sunmalarına izin verilmedi''

Su Özerden yargılanma sürecinde yaşanılan hukuksuzluğa da değindi.
Özerden , ''Mahkeme sürecine geri dönüp bakabilirsiniz. İddianameyi inceleyin, içinde bir kanıt arayın. Yargı sürecinde, sanıkların tanık çıkartmalarına ve delil göstermelerine bile izin verilmedi mesela. Yani bu usulsüzlük ve haksızlıklar herkesin kolaylıkla ulaşabileceği, resmi kayda geçmiş gerçekler. Her şey ortada'' dedi.(Kısa Dalga)

Gündem