Gezici Festival Ankara’dan yolculuğuna başlıyor

Gezici Festival Ankara’dan yolculuğuna başlıyor
Festivalde; Dünya Sineması, Kısa İyidir, Türkiye 2022, Çocuk Filmleri gibi klasikleşen bölümlerin yanı sıra Tehdit Altında, Özgür İfade, Sinemanın Kadın Öncüleri ve Godard: Aşk ve Ölüm Üzerine başlıkları atında gösterimler yapılacak.

Ankara Sinema Derneği’nin düzenlediği ve bu yıl 27.’si yapılacak olan Gezici Festival, 2-14 Aralık tarihleri arasında üç kentte izleyicilerle buluşacak. Festival, 2- 8 Aralık’ta Ankara’da, 9-11 Aralık’ta Sinop’ta ve 12-14 Aralık’ta Kastamonu’da perdelerini açacak.

Festivalde, yılın heyecan uyandıran yerli ve yabancı yapımları Dünya Sineması, Kısa İyidir, Türkiye 2022, Çocuk Filmleri gibi klasikleşen bölümlerinin yanı sıra Tehdit Altında, Özgür İfade, Sinemanın Kadın Öncüleri ve Godard: Aşk ve Ölüm Üzerine başlıkları atında gösterilecek.

Festivalin Ankara gösterimleri Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek. Festivalin gösterimleri için biletler 20 TL. Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri ise ücretsiz izlenebilecek.

27. Gezici Festival’in Sinop ve Kastamonu programı hazır

Gezici Festival’in ikinci durağı Sinop’ta gösterimler 9-11 Aralık tarihleri arasında Sinop Belediyesi’nin ev sahipliğinde Halk Eğitim Merkezi’nde, son durağı Kastamonu’da ise 12-14 Aralık tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek. Sinop ve Kastamonu’da tüm gösterimler ücretsiz.

Kısa İyidir

Festivalin “Kısa İyidir” bölümünde, canlandırma, kurmaca ve belgesel türlerinde dünyanın dört bir yanından kısa filmler yer alıyor.

Anna Vasof’un “Amazon Kadını / Amazon Woman”; ödüllü yazar ve yönetmen Lübnanlı Dania Bdeir’in özgürlüğü vinç operatörlüğünde bulan Beyrut’ta yaşayan bir adamı konu aldığı “Atölye / Warsha”; Gottfried Mentor’un trafik kaosuna şiddetli eylemlerle karşı koymaya başlayan çıldırmış Stuttgart kentini gözler önüne serdiği “Benz Kenti /Benztown”; Tal Kantor’un bir Holokost kurbanı üzerinden izleyiciyi kolektif travma ve insan doğasının aşırılıkları gibi sorunlarla yüzleştiren filmi “Bir Domuza Mektup / Letter To A Pig”; Júlia de Paz Solvas’ın bir kızın, annesine şiddet uyguladığı için hapiste olan babasıyla görüşmesine odaklandığı “Bunalmış / Harta”; Özgürcan Uzunyaşa’nın çalıştığı tiyatroda tacize uğrayan bir kadının kendi gerçeğini koruma savaşını anlattığı “Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada”; Laura Gonçalves’in bir ailenin Sömürge Savaşları’nın ardından Fransa’ya göç eden çöpçü Botão Amca’yı andıkları bir yemekte geçen filmi “Çöpçü / The Garbage Man”; Maximilien Van Aertryck ve Axel Danielson’ın Sanayi Çağı’nı oldukça kareografik bir düzenlemeyle sundukları “Herkes Çalışıyor / Jobs For All!”; Thanasis Neofotistos’un uçağın kargo bölümünde cenazesi bulunan, hayatı boyunca mesafeli olduğu annesiyle yüzleşmesi gereken bir hostesi odağına aldığı “Hostes 737 / Airhostess-737”; Valerio Ferrara’nın tüm mahalleye komplo teorileri virüsünü bulaştıran, ailesinin ilgi ve sevgisini kazanmaya çalışan bir adamı anlattığı “Komplocu Berber / A Conspiracy Man”; Diana Cam Van Nguyen’in bir çocukla babası arasındaki bağları ve boşlukları ele aldığı “Sevgiler, Baban / Love, Dad”; Uri Lotan’ın ergenliğin eşiğindeki çekingen Eviah’ın en yakın arkadaşı ile su parkının en korkutucu bölümüne gizlice girerek evde onu bekleyenler için cesaret bulmasını konu alan filmi “Siyah Kaydırak / Black Slide ve Sundance”; Film Festivali’nde ilk gösterimini yapan, Chenglin Xie imzalı, insanların en sık tükettiği besine benzemeye başladığı bir dünyayı anlatan “Tabaktaki Yemek / Meal On The Plate”, Kısa İyidir bölümünde izleyiciyle buluşacak yapımlar.

Askıda bilet desteği

Faruk Sade’nin anısına kültür ve çağdaş sanatı ve sanatçıları destekleme amacıyla kurulan Faruk Sade Sanat Fonu, askıda bilet uygulaması ile 27. Gezici Festival’in destekçisi oluyor. Film gösterimleri için toplam 300 askıda bilet yarından (2 Aralık) itibaren Çağdaş Sanatlar Merkezi’nden ücretsiz olarak alınabilecek.

Kültür Sanat