Gezi'nin çocukları büyüdü

Gezi'nin çocukları büyüdü
Gezi Direnişi'ne 16 yaşındayken Ankara'da katılan Doğu Tuncer, 11 yıl sonra yaşadıklarını Kısa Dalga'ya anlattı.

Ankara’da Gezi Direnişi’ne katılan ve 16 yaşında darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alınan, bugünü avukatı Doğu Tuncer, 11 yıl önce bir çocuk olarak yaşadığı ağır travmayı ve yargı sürecini Kısa Dalga’ya anlattı:

-"Taksim’deki Gezi Direnişi’ni yürekten desteklediğim için anne ve babamla birlikte 01 Haziran 2013’te Ankara Kızılay Meydanı’ndaki eyleme Anayasa’nın tanıdığı toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı kapsamında katıldım."

-“Etrafımı bir anda 30 kadar çevik kuvvet polisi sardı. Gaz yoğunluğu nedeniyle nefes almakta zorlanırken, çok ağır bir şiddetle karşılaştım. Vücudumun her yerine darbe alırken, 16 yaşında bir genç olarak düşündüğüm tek şey ‘burada ölecek miyim?’ oldu”

-“Ters kelepçe takılarak gözaltı otobüsüne bindirildiğimde bana, ‘nerelisin memleketin neresi?” sorusu yöneltildi. Ben Ankara doğumluyum. Ama nüfusa kayıtlı olduğum yer, yani ata memleketim Van’ın Gevaş ilçesi. Bunu söyleyince PKK’lı muamelesi gördüm ve küfürler eşliğine ekstra bir şiddetle karşılaştım.”

-“Gözaltı otobüsünde ters kelepçeli olarak 8 saat tutuldum. Dışarıda yaşananları pencereden görüyordum. Ethem Sarısülük’ün Kızılay Meydanı’nda polis kurşunuyla başından vurularak öldürülmesini, 16 yaşındayken canlı olarak izledim.” (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Podcast