'Gıda Dedektifi' hesabının sahibi, Yıldız Holding’in açtığı dava nedeniyle gözaltına alındı

'Gıda Dedektifi' hesabının sahibi, Yıldız Holding’in açtığı dava nedeniyle gözaltına alındı
“Gıda Dedektifi” isimli hesabın sahibi Musa Özsoy, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Yıldız Holding’in şikayetçiyle açılan dava kendisine tebliğ edilmeyen Özsoy, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ürünleri inceleyerek tüketicilere bilgilendirme yapan ve uyarılarda bulunan "Gıda Dedektifi" isimli hesabın sahibi Musa Özsoy gözaltına alındı.

Özsoy’un gözaltına alınması, “Gıda Dedektifi” adlı hesaptan duyuruldu.

X hesabından yapılan paylaşımda, “Bir firmanın açtığı “hukuk” davası üzerine hesap sahibimiz Musa Özsoy İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmıştır. Bir hukuk davasından gözaltı yapılması ve dava tarafımıza tebliğ bile edilmeden arama kararı çıkarılmasının takdirini size bırakıyoruz. #gıdadedektifi" denildi.

“İddianame tebliğ edilmedi”

Kısa süre sonra yapılan paylaşımda ise “Davanın hukuk davası değil, ceza davası olduğu öğrenildi fakat tarafımızca tebliğ edilen bir iddianame, suçlama ya da mahkeme bilgisi yapılmamıştır. Yakalama kararı da gözükmemektedir. Adliyede bekletiliyoruz. Hangi firmanın suçlamasıyla tutulduğumuzu bilmiyoruz” denildi.

Sonraki bir paylaşımda ise davanın Yıldız Holding tarafından açıldığı kaydedildi:

“Hakkımızda mesnetsiz iddialarla ve suçlamalarla Yıldız Holding tarafından yapılmış suç duyurusu sebebiyle ifade verdik. Savcılık ifadesi alınması sonrası hesap sahibimiz Musa Özsoy serbest bırakılmıştır. Suçlamaya konu paylaşımlar ektedir.”

(Kısa Dalga)

Gündem