Gıda krizi: İngiltere'de çocuklar okula aç geliyor, silgi yiyen çocuklar var

Gıda krizi: İngiltere'de çocuklar okula aç geliyor, silgi yiyen çocuklar var
The Guardian, İngiltere'de okullarda gıda krizi nedeniyle bazı çocukların aç kaldıkları için silgi yediğini yazdı.

İngiltere genelindeki okul müdürlerinin yazdığı raporlarda, gıda krizinin yaşandığı ülkede çocukların acıkınca silgi yediği ya da öğle yemeğine paraları yetmediği için oyun alanlarında saklandığı belirtildi.

AÇ ÇOCUK SAYISINDA ARTIŞ

Sputnik'in The Guardian'dan aktardığı habere göre, İngiltere'deki yaşanan gıda ve enerji krizi sebebiyle kıştan önce bile okullardaki aç çocuk sayısında büyük bir artış görüldü. Artan enerji faturalarının aileleri ısınma ve çocuklarının yiyecek harçlığı arasında seçim yapmaya zorladığı belirtildi.

Haberde, okula boş beslenme kutusuyla gelen öğrencilerin "yemek yiyormuş gibi" davrandıkları, arkadaşlarının evde yemek olmadığını bilmemesini istediği aktarıldı.

Gıda yardım kuruluşları ailelerden gelen gıda yardımı isteklerini karşılamakta zorlandıklarını belirtti.

"ÇOK AÇ OLDUKLARI İÇİN SİLGİ YİYEN ÖĞRENCİLER OLDUĞUNU DUYUYORUZ"

Chefs in Schools'un Genel Müdürü Naomi Duncan "Okullarda çok aç oldukları için silgi yiyen öğrenciler olduğunu duyuyoruz. Çocuklar önceki gün yedikleri öğle yemeğinden sonra hiçbir şey yemeden okula geliyorlar. Hükümet bir şey yapmalı" dedi.

Duncan "Bu şeflerimiz için kesinlikle yürek burkan bir durum. Dışarı çıkıyorlar ve yemek yiyemedikleri için oyun alanında saklanan çocukları bulup yemek yediriyorlar" dedi.

İngiltere'de, tüm ana okulu öğrencileri iki yıla kadar ücretsiz okul yemekleri alma hakkına sahip. Ancak, Çocuk Yoksulluğu Eylem Grubu'na göre, yalnızca ebeveynleri yılda 7 bin 400 sterlinden daha az kazanan çocuklar bu haklardan yararlanabiliyor ve yoksulluk içinde yaşayan 800 bin çocuk bu haklardan mahrum kalıyor.

Dünya