Göç İdaresi: "Muz yeme" paylaşımları nedeniyle 11 kişi sınır dışı edilecek

Göç İdaresi: "Muz yeme" paylaşımları nedeniyle 11 kişi sınır dışı edilecek
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, bir vatandaşın sokak röportajında, 'Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz' söylemi sonra sosyal medyada başlatılan 'muz yeme' akımıyla ilgili 11 kişinin sınır dışı edileceğini duyurdu.
Bir sokak röportajında Suriyelilerin daha rahat geçindiğini belirten bir kişi "Ben muz yiyemiyorum, onlar kilolarca muz alıyorlar" dedi. Bu sözler üzerine sosyal medyada "muz yeme" akımı başlatıldı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada "Bir sokak röportajında yer alan “Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz…” söylemi sonrası yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen kişilerce muhtelif sosyal medya platformlarından provokatif amaçlı “muz yeme” eylemi içerikli video ve paylaşımın dolaşıma sokulduğu görülmüştür" denildi.
 
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından bahse konu provokatif paylaşımlara ilişkin yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen ilk bulgular doğrultusunda yabancı uyruklu 11 şahıs yakalanmış olup adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından haklarında sınır dışı etme işlemleri başlatılacaktır. Söz konusu provokatif paylaşımların tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması ve bu paylaşımları yapan tüm şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin titizlikle ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir." (DHA)
 

Gündem