Göcek'teki marina fiyatı, Monaco'yu ikiye katladı: Bir günlüğü 1.200 avro!

Göcek'teki marina fiyatı, Monaco'yu ikiye katladı: Bir günlüğü 1.200 avro!
Yüksek talep nedeniyle Türkiye'deki marina kapasiteleri yetersiz kaldı. Yer bulunabilenler ise Monaco'nun iki katına satılıyor.

Sektör yetkilileri, marina kapasitelerinin yetersiz olması nedeniyle Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek'te 1.200 avroya ulaşan fiyatların dünyanın en pahalı turizm destinasyonlarından olan Monaco'yu ikiye katladığına dikkat çekti.

Özellikle yabancı bayraklı teknelerin de Türkiye yerine farklı ülkeleri tercih etmeye başladığı vurgulandı.

Yat ve tekne turizminde avro bazında yüzde 20 artan fiyatlar, bu yılki rezervasyonları yüzde 20 düşürdü.

Ortalama turiste göre 2.5 kat daha fazla gelir getiren yat ve tekne turizmi için marina kapasitesinin yüzde 50 oranında artırılması talep ediliyor.

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği'nin (YATED) Başkanı Murat Bekiroğlu, Monaco'da günlük 650 avroya marinada kalabilen 42 metrelik teknenin, Göcek'te 1.200 avro ödediğini kaydetti.

Bodrum'da 700 avroya kalabilen 20 metrelik teknenin Yunanistan'da 35 avroya bağlanabildiğini aktaran Bekiroğlu, şunları söyledi: “Marinaya giremeyen tekneler de koylara gidiyor. Bu da ciddi bir kirliliğe yol açıyor. Şu anda Türkiye'de 25-30 arasında marina var. Bunların toplam bağlama kapasitesi ise 6 bin 500 civarında. Kapasitenin ilk etapta çok hızlı bir şekilde en az yüzde 50 artırılması gerekiyor. Bu, Hazine arazileri üzerine yapılabilir.”

Bu yıl maliyetler nedeniyle fiyatlarda yüzde 20 artışa gittiklerini belirten Bekiroğlu, rezervasyonlarda ise yüzde 20 düşüş olduğunu aktardı. (Kısa Dalga)

Gündem