Göçmenleri ABD Başkan Yardımcısı Harris'in evinin önüne bıraktılar

Göçmenleri ABD Başkan Yardımcısı Harris'in evinin önüne bıraktılar
ABD'de otobüsler dolusu göçmen Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in evinin önüne bırakıldı. Görgü tanıkları, göçmenlerin dondurucu soğuklara karşı giysilerinin olmadığını söyledi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda göçmenlerin Teksas'ta Kamala Harris'in yaşadığı Deniz Gözlemevi'ne getirildiği görüldü. Sputnik'te yer alan habere göre Göçmen Dayanışma Karşılıklı Yardım Ağı gönüllülerinden biri olan Amy Fischer, Harris’in evine gelen göçmenlerin Abbott'un siyasi bir oyunu olduğuna inandığını söyledi. Fischer, "Söz konusu durum, Vali Abbott'un zulmünü gösteriyor. İnsanlar otobüslerden iniyor. Paltoları yok, bu tür havalar için kıyafetleri yok ve donuyorlar" ifadelerini kullandı.

Otobüsleri kimin gönderdiği belli olmasa da Teksas Valisi Greg Abbott da dahil olmak üzere birçok Cumhuriyetçi vali, daha önce ABD Başkanı Joe Biden'ın göçmenlik politikalarını protesto etmek için Washington ve New York gibi Demokratların yönettiği bölgelere göçmen göndermişti. Eylül ayında Abbott, eyaletindeki iki otobüs göçmeni Başkan Yardımcısı'nın Washington'daki evine gönderdiğini belirtmişti.

Dünya