Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan koronavirüse yenildi

Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan koronavirüse yenildi
Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Anabilim Dalı Başkanı olduğu göğüs hastalıkları bölümünde, Covid-19’un görülmeye başladığından beri salgına karşı mücadele veren Prof. Dr. Sibel Pekcan, koronavirüse yenik düştü.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Pekcan’ın ölümüne ilişkin başsağlığı mesajı paylaşan TTB, 2022 yılında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısının 22’ye olduğunu açıkladı. Salgının başladığı 2020 yılından bu yana vefat eden toplam sağlık çalışanı ise 557’ye yükseldi.

TTB tarafından Pekcan’ın vefatı nedeniyle yayınladığı başsağlığı mesajında şu ifadeler kullanıldı:

"Covid-19 nedeniyle yitirdiğimiz sağlık çalışanlarına 9 ay sonra bir yenisinin eklenmesi, pandeminin ve etkilerinin bitmediğinin göstergesidir. Sağlık Bakanlığı'nı pandemi bitmiş gibi davranmaktan vazgeçmeye, bilimsel ve şeffaf yöntemlerle toplum sağlığını korumaya çağırıyoruz."

Sağlık