Gökbilimciler özel ekip kurdu: Uzaylılarla ilk temasta nasıl davranacağız?

Gökbilimciler özel ekip kurdu: Uzaylılarla ilk temasta nasıl davranacağız?
St. Andrews Üniversitesi'nde oluşturulan ekip, uzaylılarla temasa hazırlık işlerini üstlenecek. Görevleri arasında gizemli sinyalleri ve hatta yapay nesneleri analiz etmek ve bunlara nasıl tepki verilmesi gerektiğini belirlemek.

İskoçya'daki St. Andrews Üniversitesi'nde kısa süre önce açılan SETI Sonrası Tespit Merkezi'ndeki bilim insanları "insanlar Dünya dışı zeki bir uygarlıkla temas kurarsa ne yapmalı?" sorusuna cevap bulmak için ayrı bir ekip oluşturdu. Independent Türkçe'deki habere göre gökbilimciler, böyle bir temasa insanlığın en azından kısa vadede hazırlıksız yakalanacağını düşünüyor. Kaos çıkmasından endişe duyan uzmanlar, SETI Sonrası Tespit Merkezi'ni de bunu engellemek için kurdu. St. Andrews Üniversitesi'nden hesaplamalı bir dilbilimci John Elliott, "Covid vurduğunda yarattığımız karmaşaya bakın. Temas kursak başsız tavuklara dönerdik" diyor. Tespit Sonrası Merkezi'nde de çalışan Elliott, uzaylılarla herhangi bir şekilde temas kurulursa ülkeler arasında iletişimi koordine etmekle görevlendirilecek.

Bu ekip, temasa hazırlık işlerini üstlenecek. Görevleri arasında gizemli sinyalleri ve hatta yapay nesneleri analiz etmek ve bunlara nasıl tepki verilmesi gerektiğini belirlemek. "Şimdiye kadar, odak noktamız sinyalleri aramaktı. Peki sırada ne var?" diye soran bilim insanı, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Ne yapmamız gerektiğini ve bunu nasıl yapacağımızı anlamak için stratejilere ve senaryolara ihtiyacımız var. İzci sloganı gibi: Hazır ol!"

(Kısa Dalga)

Yaşam