Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ikinci ses kaydı: Bana ihanet ettin

Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ikinci ses kaydı: Bana ihanet ettin
Hatay'da TİP adaylığından çekilmemesi için AKP ile para karşılığı anlaşma yapmaya çalıştığı iddia edilen Gökhan Zan'a ait bir ses kaydının daha olduğu iddia edildi.

Hatay'da, Lütfü Savaş'ta ısrara eden CHP'ye karşı Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) adayı olarak çıkan eski futbolcu Gökhan Zan'ın adaylığının çekilmesine ilişkin tartışmalar devam ediyor.

TİP'in Zan'ı adaylıktan çektiğini açıklamasından bir süre sonra Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ortaya çıkmıştı.

Söz konusu kayıtlarda, Zan'ın adaylıktan çekilmemesi karşılığında AKP ile 5 milyon dolar üzerine pazarlık yapmaya çalıştığı yer almıştı.

İkinci kayıtları ise gazeteci ismail Saymaz Sözcü TV'de duyurdu. İddiaya göre Zan, Turgay Kocakaya'ya hitaben "Buradan çekip gitmekle yanlış yaptın. Bana yanlış yaptın. Sen buradan giderken de bana da danışmadın. Yanımda yürümek için bana geldin. Ama arkamdan sattın ihanet ettin" ifadesini kullanıyor.

Kayıtta, Zan, Kocakaya'nın Lütfü Savaş'ın danışmanı Mehmet Güzel ile konuştuğunu iddia ediyor, Kocakaya da iddiaları reddediyor. Kocakaya, Zan'a hiç kimseye kendisiyle ilgili bir şey anlatmadığını söylüyor.

Zan, görüşme boyunca olayların kumpas olduğunu iddia ederken ortaya atılanları 3 haftadır bildiğini ve partiye aktardığında dikkate alınmadığını öne sürüyor ve Kocakaya'yı da kumpasa karşı duyarsız kalmakla suçluyor.

Gökhan Zan'dan açıklama

Gökhan Zan ise ikinci kayıdın ardından X sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bildiğiniz üzere, hakkımda ileri sürülen asılsız idddiaalar hakkında suç duyurusunda bulunuldu ve adli süreç başlatıldı. Suç duyurusu sırasında Adli Tıp ilgili İhtisas Kurulu tarafından ivedilikle kriminal inceleme yapılmasını da talep etmiş bulunmaktayız. Temennimiz seçimden önce bu incelemenin tamamlanması ve tüm halkımızın gerçekleri görerek sandığa gidebilmeleridir. Adli makamların bu konuya özel bir hassasiyet göstermesini beklemekteyim. Yapılacak inceleme sonucunda hakikat ortaya çıkacak, hakkımda oynanan bu oyun tarihe de kara leke olarak geçecektir. Ben bu toprakların çocuğu olarak halkımızdan yalnızca, sahte dolduruşlara gelerek yargısız infazda bulunmamalarını, gerçeği iş işten geçmeden farketmelerini temenni ediyorum."

İlk ses kaydı

Turgay Kocakaya ismi ilk ses kaydında da geçiyordu. Gökhan Zan’ın adaylıktan çekilmeme karşılığında bir aracı üzerinden pazarlık yaptığı iddialarını doğrular nitelikte diyalogların geçtiği ses kayıtları ortaya çıkmış ve ilki geçtiğimiz gün yayınlanmıştı.

Ortaya çıkan ilk ses kaydında, Turgay Kocakaya isimli kişi tarafından AKP Hatay İl Binası’ndan arandığı iddia edilen Zan'a, adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar öneriliyor. Zan ise 5 milyon dolar için pazarlık ediyor.

Konuşmanın devamında, Zan olduğu iddia edilen kişi, TRT'de spor yorumculuğu görevinde bulunmak istediği dile getiriyor.

Konuşmada, Kocakaya'nın Zan için AKP'li isimlere 'kendisini garanti altına alması gerekiyor' dediğini aktardığı duyuluyor.

İki isim kayıtlarda, seçimden sonra Gökhan Zan’a Hatayspor’da sportif direktörlükten TRT’de spor yorumculuğuna, Beştepe’de görevden belediyede kadroya ‘pozisyon beğeniyor.’

Zan ve Turgay K.'nın para miktarının birimini de tartıştığı anlaşılıyor. Turgay K. “3 milyon TL diye bir para mı kaldı?” diyerek birimin dolar olacağını söylüyor. (Kısa Dalga)

Gündem