Gökhan Zan'dan CHP'ye Lütfü Savaş tepkisi: Ben 'fedakarlığa hazırım" dedim, onlar hazır değilmiş

Gökhan Zan'dan CHP'ye Lütfü Savaş tepkisi: Ben 'fedakarlığa hazırım" dedim, onlar hazır değilmiş
CHP Hatay'da aday tartışmasına, Lütfü Savaş'tan vazgeçmeyerek son verdi. Özellikle deprem nedeniyle tepkilerin odağında olan Savaş'ın aday olmasına tepki gösteren ve TİP'ten aday olan Gökhan Zan, Savaş'ı aday gösteren CHP'yi eleştirdi: "Başından beri "fedakarlığa hazırım" dedim. Onlar hazır değilmiş."

CHP, yerel seçimler için Hatay'da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı aday göstermişti. Savaş, 6 Şubat depremlerinde yıkıma uğrayan Hatay'daki ihmaller nedeniyle eleştirilerin odağı olan bir isimdi.

Adaylığı da bu nedenle tartışma yaratmıştı.

Şavaş'ın adaylığına karşı çıkan isimlerin başında ise eski futbolcu Gökhan Zan geliyordu.

Gökhan Zan, Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu ancak Zan, Lütfü Savaş dışında, ortaklaşılacak bir aday açıklanması durumunda kendisnin çekileceğini de belirtmişti.

CHP ise dün gece Lütfü Savaş ile devam edeceğini bildirerek tartışmaları bitirdi.

Gökhan Zan bunun üzerinde X hesabından bugün bir açıklama yaparak CHP'ye tepki gösterdi.

Zan şunları ifade etti: "Aday olduğum ilk günden beri çağrıda bulundum, gelin deprem suçlarına bulaşanlara kadim şehrimizi emanet etmeyelim dedim. Başından beri "fedakarlığa hazırım" dedim. Onlar hazır değilmiş.

Taş üstünde taş kalmamış bir kentin makam koltuğuna oturmak için bu hırs ve açgözlülüklerini görünce ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anladım. Onlar rant için aday oldu, ben halk için aday oldum. Depremzedeler 31 Mart'ta AKP adayı ile AKP zihniyetindeki aday arasında seçim yapmaya mecbur kalmayacağı için mutluyum. Enkazdan kimlerin elini tutarak çıktıysak, Hatay'ı onlarla birlikte ayağa kaldıracağız.

Son söz Hatay'ın. Haydi başlıyoruz!" (Kısa Dalga)

Gündem