Gökhan Zan'ın adaylığı sonrası TİP Tarsus ilçe örgütü istifa etti

Gökhan Zan'ın adaylığı sonrası TİP Tarsus ilçe örgütü istifa etti
Gökhan Zan'ın adaylığı sonrası Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe Örgütü istifa etti. Açıklamada "TİP'in sürekli popüler kimlikler üzerinden adaylık dayatmasının partinin varoluş amacına ters olduğu" ifade edildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), eski futbolcu Gökhan Zan'ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterdi.

Gökhan Zan'ın adaylığı parti içinde istifalara neden oldu.

TİP Tarsus İlçe Örgütü adına yapılan açıklamada "Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe Örgütü olarak kısıtlı imkanlarla aylardan bu yana partimizin çalışmalarını yürütmekteyiz. Halkımızı iktidar ve muhalefet arasındaki sıkışmışlıktan kurtarmak iddiası ile yola çıktığımızı ifade ederken geldiğimiz noktada bu sıkışmışlık haline bir katkı da partimiz tarafından yapılmaktadır. Biz Anayasa'nın dahi uygulanmadığı bir ülkede, diğer partilerin sürekli sandığı işaret eden muhalefetinin karşısında durduğumuzu iddia ederken, parti günlük popülist yaklaşımlarla aday tanıtmaktadır. Bugün, Gökhan Zan'ın adaylığının gösterdiği sonuç bunun aslında parti politikası haline geldiği gerçeğidir" denildi.

Popler adaylık eleştirisi

"TİP'in sürekli popüler kimlikler üzerinden adaylık dayatmasının partinin varoluş amacına ters olduğu" belirtilen açıklamada "Bu zamandan sonra yapacaklarımızın 'düzen siyaseti' diye adlandırılan partilerden bir farkı kalmayacak olması sebebiyle Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe Örgütü olarak mevcut tüm görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ettiğimizi bildirmekteyiz" ifadeleri kullanıldı.

Eski milli futbolcu Gökhan Zan, 22 Mart 2023’de İYİ Parti’ye katılmış, 2023 genel seçimlerinde aday adayı olmuş ancak seçilememişti.

27 Aralık 2023’te partiden istifa eden Zan, "Bilindiği üzere siyasete girme nedenim Hatay'a destek olabilmek, deprem gibi ağır bir felaketin ardından Hataylı kardeşlerimin sesini Meclis'te duyurabilmekten ibaretti. Gelinen noktada siyaset arenasında bunun pek de mümkün olmadığını görmemden hareketle İyi Parti'den istifa ediyorum" demişti. (Kısa Dalga)

Gündem