Gökyüzündeki gizemli pembe ışık, yerel esrar tesisine ait çıktı

Gökyüzündeki gizemli pembe ışık, yerel esrar tesisine ait çıktı
Avustralya'daki bir kasabada dün, gökyüzünde görülen pembe fosforlu ışık şaşkınlık yarattı. Işığın, tıbbi amaçlarla esrar üreten bir tesise ait olduğu açıklandı.

Avustralya, bir kasabada gökyüzünde aniden beliren fosforlu pembe ışığı konuşuyor. Kasabadaki çocukların uzaylılarla ilişkilendirdiği, yetişkinlerin ise ne olduğunu merak ederken fotoğraflarını çektiği gizemli ışık, tıbbi amaçlarla esrar üreten bir tesise ait çıktı.

Ülkenin Victoria eyaletinin kuzeyindeki Mildura kasabasında dün gece görülen ışık, ilk başta kasaba sakinlerini şaşkınlığa uğrattı. The Guardian gazetesine konuşan Tammy Szumowski, "Çok tuhaftı. Annemle telefondaydım ve babam dünyanın sonunu geldiğini söylüyordu" dedi. Alexandra Talent ise "Çocukların hayal gücü epey ileri gitti ve elbette uzaylılar konusu gündeme geldi. Ben ve eşim daha iyimserdik" dedi.

Kısa süre sonra, gizemli ışığa dair gerçek ortaya çıktı. İlaç şirketi Cann Group, ışığın tıbbi amaçlarla esrar üreten yerel tesisinden geldiğini, o gece karartma perdelerinin açık bırakılması nedeniyle böyle bir durum yaşandığını söyledi.

avustralya2.jpg

Firmanın iletişim müdürü Rhys Cohen, "Esrar bitkileri büyümelerinin teşvik edilmesi için farklı ışık spektrumlarına ihtiyaç duyar. Kırmızı spektrum ışığı sıklıkla kullanılır. Normalde tesiste, geceleri indirilen karartma perdeleri var ve bunlar gelecekte o ışığı engelleyecek" dedi.

Cann Group, Avustralya'da tıbbi amaçla esrar yetiştirme lisansı alan ilk şirket. Mildura'daki tesis de, ilk lisansını 7 Temmuz'da almıştı. (Kısa Dalga)

Dünya