Goldman Sachs Raporu: Hükümet yeni ekonomi ekibini destekliyor ve yerel seçimlere gidilirken ekonomi politikası değişmeyecek

Goldman Sachs Raporu: Hükümet yeni ekonomi ekibini destekliyor ve yerel seçimlere gidilirken ekonomi politikası değişmeyecek
Finans Piyasaları Uzmanı İris Cibre Goldman Sachs Ankara Raporu'nda hükümetin yeni ekonomi ekibinin desteklendiğinin belirtildiğini ve yerel seçimlere gidilirken ekonomi politikası değişikliğinin beklenmediğinin yazıldığını söyledi.

Finans Piyasaları Uzmanı İris Cibre Goldman Sachs Ankara Raporu'nda ekonomi politikası değişikliği yerel seçimler gelirken beklenmediğini belirtti.

Cibre yavaşlamasının beklendiğini ve seçici kredi genişlemesi seçim öncesi uygulanabileceğine işaret edildiğini belirtti.

Raporda hükümetin yeni ekonomi takımını desteklediğini belirtildiğini söyleyen Cibre "Mayıs 24'te yüzde 73 enflasyon tepe noktası ve 12 ay sonrası yüzde 47" diye eklendiğini yazdı.

f7lbzzkwuaaif-4.png

Cibre'nin rapordan aktardıkları şu şekilde:

"Ekimde 500 bps daha, 2024 ikinci çeyrek tepe noktası yüzde 40 bekliyoruz. Eğer yüzde 35 faiz yapılırsa kredibilite ve komünikasyon artacaktır. Politika faizi yüzde 35'e ulaştığında seçimler dolayısıyla MB bir süre durabilir ve makro ihtiyati tedbirlerle sıkılaşmayı devam ettirmeye çalışabilir.

f7lgwvowcaaemql.png

Şirket yapıları ve talebin devamı dolayısıyla 2024 birinci çeyrekte sert bir yavaşlama beklemiyoruz. Ayrıca deprem yapılanması da aktiviteyi devam ettirecektir.

Politika değişikliği ile bankaların dış finansmana ulaşımı arttı. Fakat, banka regülasyonları, tahvil alım mecburiyetleri ve MB'nin kur üzerinde devam eden kontrolü, yabancı yatırımcının gelişini erteliyor.

Mevcut politikanın kalıcılığının görülmesi beklenmeden kayda değer bir zaman geçecektir.

İma eden Hisse Maliyetleri kayda değer biçimde düşüyor. 5y 17,2% ve 10y 14,2%.

f7lgiptxgaa3vos.png

İma eden Hisse Maliyeti (CoE). Bir yatırım ürününün size vaat etmesi gereken minimum yıllık getiri." (Kısa Dalga)

Ekonomi