Google Haritalar en hesaplı rotayı gösterecek

Google Haritalar en hesaplı rotayı gösterecek
Google, Haritalar uygulamasına getirdiği yeni özellikle, araç türlerine göre sürücüler için yakıt ve enerjinin en hesaplı olacağı rotayı belirleyecek.

Google, Haritalar uygulamasında rotalardaki ücretli geçişleri de göstermeye başladı. Şirket, Haritalar uygulamasına eklediği yeni özellikle yakıt ve enerji sarfiyatını düşürmeyi hedefliyor.

SÜRÜCÜ İÇİN EN HESAPLI ROTA

Ayrıca, Navigasyon uygulamasında sunulacak yeni özellikle, kullanılan araç türlerine göre yakıt ve enerji maliyetleri hesaplanabilecek. Uygulamada yapılan hesaplamayla sürücü için en uygun ve çevre dostu rota belirlenecek.

ShiftDelete'de yer alan habere göre bu özellik, kullanılan araç türünün (benzin, dizel, hibrit veya elektrikli) uygulamada seçilmesine olanak sağlıyor. Seçilen araç türünün ardından Google Maps, kullanıcıların belirli rotalarda ne kadar yakıt veya enerji tüketileceğine ilişkin bir tahmin yürütüyor.

40 ÜLKEDE UYGULAMA BAŞLAYACAK

Navigasyon uygulaması böylelikle en hızlı rotanın yanı sıra artık kullanıcısına en çevreci rotayı da sunmuş oluyor. Kullanıcılar ise bu sayede istedikleri rotayı seçerek yolculuklarına başlayabiliyor. Google, bu özelliği yakın zamanda 40 farklı Avrupa ülkesinde sunmaya başlayacak. Son özelliğin ise şimdilik sadece mobil cihazlar için sunulduğunu hatırlatalım.

Dünya