Google'da stressiz günler geride kaldı: 31 masör işten çıkartılıyor

Google'da stressiz günler geride kaldı: 31 masör işten çıkartılıyor
Teknoloji devi Google, binlerce kişiyi işten çıkarma kararı aldıktan sonra ofislerinde çalışanlarına sunduğu özel hizmetlerin bazılarına da son veriyor. Bunlardan birisi de masaj hizmeti.

Teknoloji şirketlerinin son dönemde hızlı bir şekilde işten çıkarma kararlarına Google da katıldı.

Google'ın ana şirketi Alphabet, küresel iş gücünün yüzde 6'sından fazlasına denk gelen 12 bin kişiyi işten çıkartacağını geçen hafta duyurmuştu.

Karardan sadece yazılım mühendisleri, pazarlama müdürleri ya da yönetici gibi pozisyonlarda istihdam edilenler değil, çalışanlarına stresten uzak bir ofis ortamı sağlamak adına işe alınan diğer meslek gruplarından insanlar da etkileniyor.

Sputnik Türkiye’nin NYPost'dan aktardığına göre, Google, ofislerinde çalışan 31 masörün işine son verme kararı aldı.

Google'ın sadece ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı olan Mountain View şehrinde yer alan merkezinde 27, diğer masörleri de San Bruno ve Los Angeles ofislerinde istihdam ediliyordu.

Google'ın kendi kariyer sitesinde yer alan 'Google Ekstralar' bölümünde, kendisiyle çalışacak insanların birçok avantajlı ek hizmetler almasının yanı sıra fitness imkanı, masaj hizmeti ve ergonomik desteklere sahip olacağı da belirtiyor. (Kısa Dalga)

Dünya