Google'da ikinci el otomobil aranabilecek: En yakındaki ilanı gösterecek

Google'da ikinci el otomobil aranabilecek: En yakındaki ilanı gösterecek
Google üzerinden ikinci el otomobil arattığınızda karşınıza yakındaki bayilerin satışa sunduğu otomobiller listelenecek.

Google, yakın konumdaki ikinci el otomobil ilanlarını listeleyen bir sayfa oluşturdu. "Benim İşletmem" aracılığıyla otomobil bayilerinin araç envanterlerini arama sonuçlarına ekledi.

Sputnik Türkiye’nin SearchLab’den aktardığına göre, Google, yeni bir güncelleme test ediyor. İlk olarak ABD’de kullanıma sunulacak olan güncelleme, kullanıcıların Google aramasından çıkmadan yakın civarda satışa sunulan arabaları görmesine imkan sağlayacak. Google’da işletme profiline sahip bayiler, Araç Kimlik Numarası‘na sahip bütün taşıtları bu listelemeye ekleyebilecek.

İkinci el araba arama sekmesi

Bu listelerde kamyonet, karavan, motosiklet gibi araçlar bulunuyor. Yani bu güncellemeyle birlikte Google üzerinden ikinci el otomobil arattığınızda karşınıza yakındaki bayilerin satışa sunduğu otomobiller listelenecek. Seçilen otomobilin özellikleri ve kullanım durumları ise ”Satılık” kısmının altında görülebilecek. Bu sayede ikinci el otomobil alırken Google’ın listelediği araçlardan yararlanabilecek.

İlk deneme ABD'de

Google’ın, arabalar güncellemesiyle birlikte kullanıcıların diğer sitelere girmek yerine kendi arama motoru dışına çıkmasını azaltmayı hedeflediği düşünülüyor. Yine de Google, bulduğunuz araba hakkında daha detaylı bilgi alabilmeniz için sizi satış yapan bayiinin internet sitesine yönlendirecek. Bu güncelleme ilk olarak ABD’de uygulamaya geçecek. Türkiye’de kullanılıp kullanılmayacağı henüz belli değil. (Kısa Dalga)

Teknoloji