Google'dan kürtaj hakkına yeni destek: Konum geçmişleri silinecek

Google'dan kürtaj hakkına yeni destek: Konum geçmişleri silinecek
Google, aralarında doğum kliniklerinin de bulunduğu bir dizi 'hassas' yere yapılan ziyaretlerin konum geçmişinden silineceğini açıkladı. Karar, ABD'nin bir dizi eyaletinde kürtaj hakkının yasaklanması sonrası kadınları kovuşturmadan korumayı amaçlıyor.

ABD'de Yüksek Mahkeme'nin kürtajı ülke çapında anayasal hak olmaktan çıkarması ve eyaletlerin kürtaj hakkını yasaklamasının önünü açması sonrasında, teknoloji devi Google'dan kadınlara bir destek daha geldi. Google, doğum klinikleri, bağımlılık tedavi merkezleri ve kilo vermeye yardımcı kliniklere yapılan ziyaretlerin konum geçmişinden kısa süre sonra silineceğini açıkladı.

Önümüzdeki haftalara yürürlüğe girmesi planlanan karar, kürtajın yasadışı hale getirildiği eyaletlerde kürtaj olan kadınların polis tarafından takip edilmesinin engellenmesi anlamına geliyor.

ABD Yüksek Mahkemesi, 24 Haziran'da aldığı kararla kürtajı anayasal hak olmaktan çıkarmıştı. Tarihi bir geri adım olarak nitelenen bu kararın ardından Cumhuriyetçilerin yönetimde çoğunluğu oluşturduğu 16 eyalette kürtaj yasaklandı. (Kısa Dalga)

Dünya