Görüntülerdeki Denizbank operasyon müdürü: Bilmeden imzaladım

Görüntülerdeki Denizbank operasyon müdürü: Bilmeden imzaladım
Fon dolandırıcılığı soruşturmasında görüntüleri ortaya çıkan banka şubesinin operasyon müdürü Asiye Öztürk, Seçil Erzan’ın imzalattığı belgelerin içeriğini bilmediğini belirtti.

Milyon dolarlık dolandırıcılık davasında bankacı Seçil Erzan'ın, Arda Turan’a çektirdiği 33 milyon liralık kredinin davanın tutuklu sanıklarından Ali Yörük’e teslim edilmesinin görüntüleri büyük yankı uyandırdı. Bu görüntülerde Türk Lirası olarak çekilen, ardından dolara çevrilen krediyi, Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan’a teslim eden kişinin, banka şubesinin operasyon müdürü Asiye Öztürk olduğu anlaşıldı.

Banka bu görüntülerin yayınlanmasının ardından bir açıklama yaparak, bu işlemin bankaya yatırılan bir paraya değil aksine bir hesap sahibinin, hesabından nakit çekme işlemine ait olduğunu belirtti.

Seçil Erzan’ın fonda değerlendirme vaadiyle parasını aldığı kişilerden Bülent Çeviker’in eşi İnci Çeviker'e, Emre Belezoğlu’nun parasıyla ilgili kuzeni Volkan Bahçekapılı’ya, Selçuk İnan’a, Nestor Fernando Muslera’ya ve İsmail İbrahim Çağlar’a verdiği belgelerde ikinci kişi olarak imzası bulunan Asiye Öztürk, soruşturma aşamasında ifade verdi.

Sözcü’den Ali Selim Yamanlı’nın haberine göre, iddianamede şüpheli olarak yer alan Öztürk, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan savunmasında 2002 yılında Denizbank'ta banka personeli olarak çalışmaya başladığını, 2010’dan itibaren operasyon müdürü olarak görevine devam ettiğini anlattı.

“Bilmiyorum, duymadım”

Levent Büyükdere şubesinde, şube müdürü Seçil Erzan ile birlikte çalıştıklarını belirten Öztürk, “Yaklaşık 8 ay önce Seçil Erzan bizim şubemize Florya şubesinden tayin olmuştu. Bu zamana kadar aramızda hiçbir sıkıntı olmamıştı. Seçil Erzan'ın fon vaadi ile insanları kandırdığından kesinlikle haberdar değilim. Odasına kim gelir kim gider onu da bilmiyorum. Kimseden bu zamana kadar Fatih Terim fonu ya da Hakan Ateş fonu ya da başka bir fon adı altında hiçbir söz duymadım” dedi.

“Bilmeden imzaladım”

7 Nisan 2023 tarihinde Seçil Erzan'ın soruşturmaya konu eylemleri sebebiyle olaylardan haberdar olduğunu söyleyen Asiye Öztürk, şöyle devam etti:

“Açıkçası şoke oldum. Seçil müdür bana zaman zaman bir takım belgelere imza attırdı. Ancak müdürüm olduğu için ve kendisine insani olarak da iş arkadaşı olarak da güvendiğim için bilmeden bir takım evrakları imzalamış olabilirim. Bana göstermiş olduğunuz belgelerden Volkan Bahçekapılı'nın müşteri olduğu vadeli işlem talimat ve işlem sonuç formunun altındaki Denizbank kaşesinin üzerindeki ıslak imzalardan biri şahsıma aittir. Ben bu işlemin içeriğinin ne olduğunu, Seçil müdürün ne kadar para aldığını, vadenin ne kadar olduğunu ya da vade sonunda yüzde olarak kaç kar edileceğini dahi bilmiyorum. Benim hatam sadece işlemin ne olduğunu bilmeden imza atmamdır. Olayı sadece bu şekliyle kabul ediyorum. Bunun dışında hiç kimseye yüksek getirili fon vaadinde bulunmadım.

Ben bu zamana kadar hatırladığım kadarıyla 4-5 adet bilmediğim ve içeriğinden haberdar olmadığım belge imzaladım. Çünkü Seçil müdür beni yanına çağırıp ‘Asiye şunları imzala, acil müşteriye vereceğim’ demişti. O esnada zaten Seçil müdürün masası çok karışıktı ve bilgisayar ekranında görüntüler mevcuttu. Ben de işin acil ve önemli olduğunu düşünerek bilmediğim belgeleri imzaladım.

Zaten belgelerin üst kısmında başka belgeler bulunduğu için neye imza attığımı dahi açıkçası bilmiyordum. Sadece alt kısımda Denizbank kaşesini gördüm. Üzerinde Seçil Erzan'ın da imzası vardı. Buna güvenerek yanına imza attım. Hata yaptığımı bu anlamda kabul ediyorum. Bunun dışında bir keresinde de benim yanıma gelip aceleci bir tavır takınıp bir belgeyi bana uzatıp, o sırada beni bir yandan konuşturup bir yandan da bana belgeyi imzalattı. Ben yine neye imza attığımı bilmiyorum."

“Başından beri şüpheleniyordu, ihbar etmedi”

Seçil Erzan ise iddianamede yer alan ifadesinde “Asiye Öztürk olaydan başından beri şüpheleniyordu ancak yine de belgelere imza atmıştır. En azından bu olaylarda şüphe çekici çok fazla şey yaşadık. İnsanlar gelip benden hesap sorduğunda Asiye benim yanımdaydı ve beni bu zamana kadar hiçbir zaman ihbar etmedi" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem