Sözleri tartışma yarattı | CHP'li Başarır'dan "Erdoğan’ın yerinde olsam Özgür Özel ile yarışmak istemem" sözlerine açıklama

Sözleri tartışma yarattı | CHP'li Başarır'dan "Erdoğan’ın yerinde olsam Özgür Özel ile yarışmak istemem" sözlerine açıklama
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Erdoğan'ın Özel görüşmesine ilişkin yapılan değerlendirmelere yanıt verdi. Başarır, "Ben Erdoğan’ın yerinde olsam Özgür Özel ile yarışmak istemem. Özel'le yarışmak daha zor" dedi. Başarır sözlerinin tartışma yaratmasının ardından "Yanlış anlaşıldığını" belirterek "Özgür Özel’in Erdoğan tarafından parlatılmaya ihtiyacı olmadığını zaten başarılı bir Genel Başkan olduğunu söylemek istediğini kaydetti.

31 Mart seçimlerinden birinci olarak çıkan CHP’nin lideri Özgür Özel, geçen gün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. İki taraftan da görüşmenin olumlu olduğu ve devam etmesi gerektiği açıklandı.

Hükümete yakın medyada ise görüşmeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun rahatsız olduğu ileri sürüldü.

Başarır: Erdoğan'ın yerinde olsam Özel'le yarışmak istemem

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, dün akşam Sözcü TV’de İpek Özbey’in sunduğu programda, Erdoğan’ın Özel ile görüşmesini, “geçen seçimden bu yana cumhurbaşkanı adaylığı için isimleri gündemde olan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu meselesini uzaklaştırarak, Özel’le yarışma isteği” olduğu yorumlarına yanıt verdi.

Başarır, “Ben Erdoğan’ın yerinde olsam Özgür Özel ile yarışmak istemem” dedi ve Özel ile yarışın İmamoğlu ve Yavaş’la yarıştan daha zor olduğunu ifade etti.

Başarır sözlerini açıkladı: Özgür Özel ve İmamoğlu bir bütün

CHP'nin önemli kurmaylarından olan Başarır, sözlerinin tartışma yaratmasının ardından gazeteci Şaban Sevinç'e açıklamalarda bulundu.

Sevinç, Başarır'la yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:

"Tartışılan sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Özgür Özel’in Erdoğan tarafından parlatılmaya ihtiyacı olmadığını zaten başarılı bir GB olduğunu söylemek istediğini belirtti.

Sözlerinin İmamoğlu’nun CB adaylığına karşıymış ve Özel’in CB adayı olmasını savunuyormuş gibi yansıtılmasının doğru olmadığını söyledi. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun bir bütün olduğunu zamanı gelince en doğru kararı vereceklerini söyledi."

ekran-resmi-2024-05-05-14-48-36.png

Özel, adayın Yavaş ya da İmamoğlu olacağını açıklamıştı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimlerden hemen sonra Sabah gazetesinden Yavuz Donat’a yaptığı açıklamada, partisinin Cumhurbaşkanı adayının Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu olacağını söylemişti.

Özgür Özel, söz konusu röportajda şunları kaydetmişti:

“Şu anda takımda iki forvet var. Biri Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu. Ama birçok yeni figür de parlıyor. Bu isimlerden en iyi takımı kurmak önemli. Maçın son dakikasında bir penaltı kazanıldığında teknik direktör, ‘Bırakın ben atacağım’ demez. En formda oyuncusuna attırır.

Belediye başkanlarımız kendi aralarında çok iyi işler yapacaklar. Günü geldiğinde de arkadaşlarımızdan biri cumhurbaşkanı adayı olacak. Türkiye’de hepimize yetecek, hizmet edebilecek birçok mevki var.” (Kısa Dalga)

Politika