Gözaltına alınmıştı: İsrailli oyuncu Jehezkel Türkiye'den ayrıldı

Gözaltına alınmıştı: İsrailli oyuncu Jehezkel Türkiye'den ayrıldı
Trabzonspor maçında kameraya "100 days 07.10" ifadelerini gösteren Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel Türkiye'den ayrıldı. Oyuncu dün gece gözaltına alınmıştı.

Trabzonspor maçında gol attıktan sonra kameralara giderek sol bileğindeki sargının üzerindeki "100 days 07.10" ifadelerini gösteren Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel Türkiye'den ayrıldı.

Yerlikaya: Türkiye Filistin halkının yanındadır

Haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu.

Yerlikaya sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Saat 17.15 itibarıyla ülkemizden ayrılmıştır. Bir kez daha belirtmek isterim ki; Türkiye her zaman tüm mazlumların ve Filistin halkının yanındadır."

Ne olmuştu?

Süper Lig'in 20. hafta maçında Antalyaspor, dün Trabzonspor'la karşı karşıya geldi.

Maçta Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel, attığı golün ardından kameralara giderek sol bileğindeki sargının üzerindeki "100 days 07.10" ifadelerini gösterdi.

Hamas saldırılarının ardından İsrail'in Gazze'de katliam boyutundaki saldırılara başlangıç günü olan 7 Ekim'e atıf yapan yazıyı gösteren futbolcuya tepkiler ve cezalar yağdı.

Kulübü önce oyuncuyu kadro dışı bıraktı sonra sözleşmesini feshetti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç oyuncu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurduktan bir kaç saat sonra, Jehezkel Antalya'da gözaltına alındı.

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) futbolcuyu disipline sevk etti. (Kısa Dalga)

Gündem