Gözaltındaki kadınlara 36 saat kelepçe ve darp iddiası

Gözaltındaki kadınlara 36 saat kelepçe ve darp iddiası
Farklı kentlerden gözaltına alınan kadın aktivistlerin, yol boyunca kelepçeli bir şekilde tutularak Ankara’ya getirildikleri ve bir kadının darp edildiği ileri sürüldü.

Ankara merkezli yürütülen ve Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi - TJA) aktivistlerine yönelik soruşturma kapsamında Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Muş, Ağrı, Ağrı, Antep ve Siirt’te gözaltına alınan 18 kadının Ankara’ya getirilinceye kadar kelepçeli tutulduğu ileri sürüldü.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, avukatlarıyla görüşen kadınlar, yol boyunca kelepçeli tutulmalarının yanı sıra aç ve susuz bırakıldıklarını aktardı. Diyarbakır’da gözaltına alınan kadınlar, 9 saat boyunca otobüs içinde bekletildiklerini, Ankara’ya getirilene kadar 36 saat boyunca kelepçeli tutulduklarını, Ankara’ya gelince de ters kelepçe yapıldığını belirtti.

Kopan saçlarını avukatına teslim etti

Diyarbakır’da gözaltına alınan Figen Ekti’nin, Ankara Emniyeti’nde 4 polis tarafından darp edildiği ve saçlarının çekildiği ileri sürüldü. Ekti'nin, darp sırasında kopan saçlarını avukatına teslim ettiği belirtilerken avukatların, polisler hakkında suç duyusunda bulunacağı ifade edildi.

Öte yandan, avukatlar ifade işlemleri başlamayan kadınların, “sohbet” adı altında ifade vermeye zorlandığını da söyledi.

Gözaltında bulunan TJA aktivistlerinin isimleri şöyle: Figen Ekti, Mekiye Ormancı, Didar Çeşme, Zekiye Güler, Bedia Akkaya, Figen Aras, Sultan Esen, Hatice Güngör, Meral Şimşek, Zeynep Boğa, Pınar Ceylan, Yeliz Ayyıldız Kıyak, Hülya Kınağu, D.A., Merve Tekin Demirel, Hazal Aras, Aysel Ceylan ve Beritan Canyaş.

Gündem