Gözaltındaki Kemal Özkiraz'ın avukatı: İnce'ye iftirayla ilgili somut suçlama yöneltilmedi

Gözaltındaki Kemal Özkiraz'ın avukatı: İnce'ye iftirayla ilgili somut suçlama yöneltilmedi
Gözaltına alınan Avrasya Araştırma'nın kurucusu Kemal Özkiraz'ın avukatı Gizay Dulkadir, müvekkiline polis tarafından yalnızca 'Muharrem İnce'ye yönelik siyasi eleştirileri içeren paylaşımları'nın sorulduğunu kaydetti.

Avrasya Araştırma'nın kurucusu Kemal Özkiraz, dün akşam Ankara'da gözaltına alınmıştı. Özkiraz'ın Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce aleyhine bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımları sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alındığı kaydedilmişti.

İnce'nin avukatı Fidel Okan, soruşturmanın 'iftira', 'hakaret', 'tehdit', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme', 'şantaj' ve 'özel evrakta sahtecilik'ten başlatıldığını ifade etti.

Okan, gözaltı kararı çıkarılan 17 kişinin bazılarının gözaltına alındığını, bazılarının Türkiye'de yaşamadığının anlaşıldığı, bazılarının da halen arandığını kaydetti.

Polis ne sordu?

Özkiraz'ın avukatı Gizay Dulkadir bu açıklama sonrası paylaşımında, Okan gibi henüz şüpheli avukatı olarak ilgili savcı ya da Ankara cumhuriyet başsavcısıyla görüşemediğini vurguladı.

Dulkadir şunları dile getirdi: "Müvekkilim Kemal Özkiraz ve diğer şüphelilerin masumiyet karinesinin ihlal edilmemesi adına, Sayın Av. Fidel Okan’ın açıklamalarındaki bilgilere cevap vermek ihtiyacı hasıl olmuştur. Av. Fidel Okan’ın Ankara CBS ile bir görüşme yaptığını beyan etmek suretiyle, tüm detaylarını kamuoyuna açıkladığı soruşturma kapsamında, Müvekkilim Kemal Özkiraz’ın da gözaltında olduğu bilinen bir gerçektir. Öncelikle bir kafa karışıklığı yaşanmaması adına Müvekkilim Kemal Özkiraz’ın kolluk ifadesinde, aşağıdaki paylaşımda geçen Muharrem İnce’ye yönelik malum iftiranın 'ana faili olmak', bu malum iftirayı yaymak, terör örgütü üyeliği ya da yöneticiliği, kapsamında hiçbir somut suçlamanın yöneltilmediğini ifade etmek isterim.

'İnce'yi eleştiren paylaşımlar'

Müvekkilime yöneltilen ve Muharrem İnce ile alakalı olan twitlerin tamamı, Müvekkilimin, İnce’nin siyasi tutumuna yönelik eleştirilerinden ibarettir. Bir hakaret içermemektedir. Tüm bunların yanında, kolluk ifadesinde Müvekkilim, Muharrem İnce’ye yönelik malum iftira sürecine en başından beri tepki gösterdiğini ifade etmiş ve konu ile alakalı twitter paylaşımına da atıf yapmıştır. Tekrar ifade etmek isterim ki, Kemal Özkiraz’ın tüm ifade işlemleri tamamlanmış olup, şu an hiçbir somut gerekçe olmaksızın gözaltında tutulmakta ve bu yolla oy kullanma hakkı elinden alınmaktadır. Müvekkilimin Anayasal hakkının bu şekilde keyfi olarak elinden alınmasına ilişkin gerekli tüm hukuki mücadeleyi vereceğiz. Saygılarımla." (Kısa Dalga)

Gündem