Göztepe fair play tarihine geçerek küme düştü

Göztepe fair play tarihine geçerek küme düştü
Gaziantep FK'yla berabere kalan Göztepe'nin, bitime 4 hafta kala Süper Lig'e veda etmesi kesinleşti. Üç puana ihtiyacı olan Göztepe gol attığı halde, adil bir karar olmadığı gerekçesiyle karşı takıma kalesini açtı.

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Gaziantep FK'ya konuk olan Göztepe, 1-1 beraberlikle dönünce küme düştü.

Gaziantep - Göztepe maçında fair play açısından futbol tarihine geçecek anlar yaşandı. Üç puana ihtiyacı olan Göztepe maçın son dakikasında gol attı. Göztepe’nin orta sahada kazandığı serbest vuruş hakem atışıyla başlarken, kalecinin önde olduğunu gören Soner Aydoğdu doğrudan kaleyi hedef aldı. Direkten dönen topu Adis Jahovic ağlarla buluşturarak Göztepe’yi 1-0 öne geçirdi.

Gaziantep tarafı itirazda bulunurken Göztepe kenar yönetimi de bu golün fair play ruhuna aykırı olduğu gerekçesiyle, Gaziantep FK’nın gol atması için kaleyi açtı.

Gaziantep’te Joao Figueiredo santradan sonra topu alıp doğruca kaleye gitti ve skoru 1-1’e getirdi.

GAZİANTEPLİ OYUNCU PENALTIYI DIŞARI ATTI

Sahalarda pek görülmeyen anlar bununla da bitmedi. Maç bu skorla bitecek derken, Gaziantep FK bir pozisyon daha yakaladı ve penaltı kazandı. Ancak bu kez topun başına geçen Muhammet Demir, Göztepe’nin jestine karşılık vererek topu dışarı attı. Maç 1-1 sona erdi.

Göztepe, Yeni Malatyaspor'un ardından Süper Lig'e veda eden ikinci takım oldu.

Göztepe 5 yıldır mücadele ettiği Süper Lig’e tutunamadı ve Spor Toto 1. Lig'e düştü.

En son diğer İzmir temsilcisi Altay'la 2002-2003'te Süper Lig'e veda eden sarı-kırmızılı ekip amatör kümeye kadar geriledikten sonra 2016-2017 sezonu bitiminde tekrar Süper Lig vizesi almıştı.

İzmir temsilcisi bu sezon 30. kez mücadele ettiği Süper Lig'de daha önce 1976-1977, 1979-1980, 1981-1982, 1999-2000 ve 2002-2003 sezonlarında küme düşmüştü. (Kısa Dalga)

Spor