Grev kırıcı Drew Barrymore baskılara dayanamadı, programını durdurdu

Grev kırıcı Drew Barrymore baskılara dayanamadı, programını durdurdu
Oyuncu Drew Barrymore, tepkilere daha fazla dayanamadı ve grevler bitene kadar programını durdurma kararı aldı.

Ünlü oyuncu Drew Barrymore, Hollywood'da oyuncu ve senarist grevleri sürerken gündüz talk şovu "The Drew Barrymore Show" adlı programına devam ettiği için eleştirilerin hedefindeydi. Barrymore, tepkilere daha fazla dayanamadı ve grevler bitene kadar programını durdurma kararı aldı.

NLife'ın yer verdiği bilgilere göre; oyuncu, "Drew Barrymore Show"un 18 Eylül'de Amerikan Senaristler Birliği'nin (WGA) yönergelerine uygun olarak ve yazarlar olmadan yayınlanacağını söylediği için topa tutulmuştu. Ancak bir hafta sonra kararını değiştirmek zorunda kaldı.
Barrymore Instagram'da şunları yazdı:

"Herkesi dinledim ve grev bitene kadar programın galasını durdurma kararı alıyorum. İncittiğim herkesten ve tabii ki programda çalışan, onu bugünkü haline getiren harika ekibimizden özür dilerim. İleriye doğru yolumuzu bulmaya çalıştık. Çok yakında tüm sektör için bir çözüme ulaşılmasını umuyorum.”

CBS kanalının sözcüsü, Variety dergisine yaptığı açıklamada, "Drew'un şovun yeni sezonunu durdurma kararını destekliyoruz ve bu sürecin onun için ne kadar karmaşık ve zor olduğunu anlıyoruz" dedi.

2.png

Amerika Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu (SAG-AFTRA), grev nedeniyle oyuncuların rol aldıkları işleri tanıtmasını yasaklıyor. Oyuncular, filmleri hakkında röportaj veremiyor, tanıtım etkinliklerine katılamıyor.

Barrymore'un şovunda da sunucu veya konuklar, rol aldıkları işi tartışmadığı veya tanıtmadığı sürece Barrymore, SAG-AFTRA kurallarını ihlal etmiyor olacaktı. Anlaşmalar gereği, gündüz kuşağı sunucularının görevlerini yerine getirmelerine izin veriliyor. Ancak Barrymore'un programı sendika yazarlarıyla çalışıyor, bu nedenle yeni bölümlerin yazarlar kadroda olmadan ilerlemesi gerekecekti. Dolayısıyla bu da grev kırıcılık olarak görüldü ve Barrymore, Hollywood'un devam eden işçi grevlerine rağmen talk şovunu yayınlamaya devam etme kararı nedeniyle yoğun bir tepkiyle karşılaştı.

WGA, Barrymore'un kararını kınayan bir bildiri yayınlayarak şöyle dedi:

"Yazarları adil bir anlaşma için grevdeyken Drew Barrymore yayında olmamalı. Gerçekte bu tür şovlar senaryo olmadan işleyemez ve bu da grevin işe yaradığını gösterir."

Kültür Sanat