Grevdeki Fransız enerji işçileri, düşük gelirli hanelere bedava elektrik veriyor

Grevdeki Fransız enerji işçileri, düşük gelirli hanelere bedava elektrik veriyor
Grevdeki Fransız enerji işçileri, 'Robin Hood hareketi' altında okullara, hastanelere ve düşük gelirli evlere bedava elektrik vermeye başladı.

Fransa'da enerji sektöründe işçiler, ulusal çapta greve çıktı. İşçiler grev sırasında hastanelere, okullara, üniversitelere ve düşük gelirli hanelere bedava gaz ve elektrik sağlamaya başladı.

Robin Hood'dan esinlenerek bu eyleme "Robin des Bois" adını veren işçiler, tedariği ayrıca kamu spor tesislerini, kreşler, halk kütüphaneleri, bazı küçük işletmeler ve elektriği kesilen evlere de sağlıyor.

Sol.org’da yer alan habere göre, ülkenin en büyük sendika konfederasyonlarından biri olan GGT'nin Genel Sekreteri Philippe Martinez, ücretsiz enerji tedarikinin grevdeki işçiler lehine "güç dengesini yoğunlaştırmayı" amaçladığını söyledi. FranceInfo'ya verdiği demeçte Martinez, zenginden çalıp fakire vermesiyle tanınan İngiliz halk kahramanı Robin Hood'a yapılan atfın uygun olduğunu söyledi.

2023'te Fransa'da gaz ve elektrik fiyatlarına en son yüzde 15 zam yapılmıştı. 2021 verilerine göre, Fransa'daki hanelerin dörtte biri enerji faturalarını ödemekte güçlük çekiyor. (Kısa Dalga)

Dünya