Grevdeki Maltepe Belediyesi işçilerine saldırı

Grevdeki Maltepe Belediyesi işçilerine saldırı
Maltepe Belediyesi'nde 4 gün önce greve çıkan işçiler 100 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. İşçilerden Ahmet Gücin "Grevi kırmak için bütün imkânlarını kullanıyorlar. Gülsuyu'dan getirilen torbacılar arkadaşlarımıza saldırdı" diye konuştu.

Grevdeki Maltepe Belediyesi işçileri, bu sabah 100 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Gazeteduvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, DİSK Genel İş Bölge Temsilcisi Hakan Akyol, belediye yönetimleri ile görüşmelerinin devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "Biz daha masayı devirmiş değiliz. Masayı deviren taraf da değiliz Büyükşehir Belediyesi tarafından zorla gönderildiklerini bildiğimiz arkadaşlar çalışma yapıyor şu anda. Biz Maltepe halkı için istiyoruz ki bu iş tatlılıkla iş çözülsün. Burada en büyük sorun grev kırıcılığı. Biz bunun olmaması için buradayız.." Grev sözcüsü Gökhan Ünal da sabah saatlerinde saldırıya uğradıklarını belirterek, "Sabahki saldırıyı çeteler ve torbacılar yaptı. Bunları toplayıp getirmişler çöpleri toplatmaya çalışıyorlardı" dedi.

İşçilerden Ahmet Gücin ise" Grevi kırmak için bütün imkânlarını kullanıyorlar. Bir arkadaşımız dün zabıtalar tarafından darp edildi. Bugün İstoç'un ne kadar arabası varsa buraya geldi.  500'den fazla işçi dışardan getirildi.  Gülsuyu'dan getirilen torbacılar arkadaşlarımıza saldırdı" diye konuştu.

Grevde dün de aralarında Belediye Başkanı Ali Kılıç ile meclis üyelerinin de bulunduğu bir grup çöpleri toplamaya çalışmış ancak işçilerin ve halkın tepkisi ile karşılaşmışlardı.

Ekonomi