Gülistan Doku dosyası yeniden ele alınacak: 'Bu adım bize umut oldu'

Gülistan Doku dosyası yeniden ele alınacak: 'Bu adım bize umut oldu'
5 Ocak 2020'den beri bulunamayan Gülistan Doku dosyasının yeniden ele alınacağı bildirildi.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020'de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Yapılan arama çalışmaları da 23 Kasım 2020'de sonlandırıldı.

Vali ve emniyet müdürüyle görüştüğünü belirten Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, kardeşinin dosyasının kapsamlı şekilde tekrar ele alınacağını açıkladı.

6 aydır imza atmadığı ortaya çıkmıştı

Gülistan Doku'nun kaybolmadan önce son görüştüğü kişi olan arkadaşı gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Zeinal A.'nın, adli kontrolle serbest kalmasına rağmen 6 aydır imza atmaya gitmediği ortaya çıkmıştı.

'Bu adım bize umut oldu'

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, Diyarbakır’dan Tunceli’ye gelerek son kararnameyle kente atanan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve İl Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz’la valilik binasında görüştü. Görüşme sonrasında Aygül Doku, dosyanın baştan sona kadar yeniden inceleneceğini ve bu adımın kendilerine umut olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bugün kente atanan yeni valiyle de görüştük. Yanında il emniyet müdürü de vardı. Dosyanın baştan ele alınacağını, kolektif bir şekilde araştırma yapacaklarını söylediler. ‘Sizin kadar bizler de Gülistan’ı bulmak istiyoruz’ dediler. Dosyanın tekrardan kapsamlı bir şekilde, ilk günden bugüne kadar yapılmayan ne varsa bütün soru işaretlerinin giderileceğini, Gülistan’a ne olduğunu bir an önce bulmak istediklerini söylediler. Bu dosyayı, sıfırdan yani geçmişten bu yana araştıracakları için valiye ve emniyet müdürüne çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu adım bize umut oldu."

'Kardeşime ne olduğunun cevabını istiyoruz'

"Bir an önce kardeşime ne olduğunun cevabını istiyoruz. Yeri geldiğinde aile avukatımızın dosyaya müdahale edeceğini, dosyayı baştan nerede ne eksiklik varsa, ne yapılmamışsa onun üzerine gidileceğini dile getirdiler. İnanın her yeni gelen kişi bize bir umut oluyor. Gülistan’ın karanlıktan çıkmasını istiyoruz.”

Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de ailenin talebi üzerine dosyanın ekipler tarafından yeniden incelenerek, araştırılacağını belirtti.

Ne olmuştu?

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'de, kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamadı.

Diyarbakır'da yaşayan ailesi, Gülistan'ın kaybolduğu gün Tunceli'ye gelip güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbarıyla arama çalışması başlatıldı.

Araştırmalar sonunda Gülistan Doku'nun cep telefonunun, en son Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki Sarı Saltuk Viyadüğü'nde sinyal verdiği belirlendi. Viyadük üzerinden geçen aracın kamerasına da yansıyan Doku'nun son görüldüğü bölgede yapılan aramalara rağmen Gülistan'a ait ize rastlanmadı ve çalışmalar sonlandırıldı.

Gülistan Doku ile ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kaybolmasından önce son görüştüğü kişi olduğu belirtilen erkek arkadaşı Rusya doğumlu Zeinal A., 17 Mart 2022'de Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.

Zeinal A. adli kontrolle serbest bırakıldı ve yurt dışı yasağı konuldu. (Kısa Dalga)

Kadın