Gülistan Doku'nun arkadaşı, Rojvelat Kızmaz'ın cansız bedeni barajda bulundu

Gülistan Doku'nun arkadaşı, Rojvelat Kızmaz'ın cansız bedeni barajda bulundu
Batman’da 9 Şubat'tan beri haber alınmayan Rojvelat Kızmaz'ın, ailesinin çabaları sonucu arama çalışmaları başlatılan Hasankeyf'teki Ilısu Barajı'nda cansız bedenine ulaşıldı. Aynı zamanda Dersim'de kaybolan ve 4 yıldır bulunamayan Gülistan Doku'nun arkadaşı olan Kızmaz'ın cenazesi köyünde defnedildi.

Batman’da Rojvelat Kızmaz 9 Şubat Cuma günü saat 10.30'da Petrol Mahallesi’ndeki evinden çıktı, bir daha da kendisinden haber alınamadı. Eşyaları baraj gölünün kıyısında bulundu. Gazeteci Mehmet Kızmaz, kardeşi Rojvelat Kızmaz'ın kaybolmasının ardından Emniyet'e kayıp ihbarında bulundu.

Rojvelat Kızmaz'ın Dersim'de 5 Ocak 2020'de kaybolan Gülistan Doku'nun en yakın arkadaşı olduğunu belirten Mehmet Kızmaz, "Kardeşimin bulunması talebiyle gittiğimiz karakollarda suçlu muamelesi gördük. Benim kardeşim Gülistan Doku'nun en yakın arkadaşıydı. Kardeşimin eşyalarını su kenarında bulduk. Onca çağrılarımıza rağmen sadece iki dalgıç görevlendirildi. Bu yaklaşım kardeşimin isminden dolayı mı? Hasankeyf tarihini yok eden baraj şimdi çocukları yutuyor" diye tepki gösterdi.

Arama ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından Rojvelat Kızmaz'ın cansız bedeni bugün saat 11.00 sıralarında Ilısu Baraj gölünde bulundu.

Valilikten açıklama

Batman Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 9 Şubat'ta saat 17.45 sıralarında polis merkezine ailesi tarafından yapılan ihbarda, Rojvelat Kızmaz'ın saat 10.20 sıralarında evden ayrıldığı ve bu saate kadar gelmediği, yapılan aramalara rağmen bulunamadığı belirtilerek, kayıp başvurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Kayıp ihbarının ardından güvenlik birimleri tarafından Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları, iş yeri kamera taraması, teknik cihazların kullanılması ve kolluk birimlerine bildirilen beyan ve ifadeler doğrultusunda ivedi bir şekilde arama çalışmalarına başlandığı ve bugün Kızmaz'ın cansız bedenine ulaşıldığı aktarılan paylaşımda, adli soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

Cenazesi köyünde defnedildi

Kızmaz’ın cenazesi Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’'ndeki otopsi işlemlerinin ardından Gercüş ilçesine bağlı Hermes köyüne getirildi.

Kızmaz’ın cenazesine Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Belediye Eşbaşkan adayı Gülistan sönük ve Tewgere Jinan Azad (TJA/Özgür Kadın Hareketi) üyesi kadınlarla binlerce kişi katıldı.

Kızmaz’ın cenazesi, vasiyeti üzerine amcalarının yanına defnedildi. (Kısa Dalga)

Gündem