Gülşen için ev hapsi kararıyla tahliye

Gülşen için ev hapsi kararıyla tahliye
Gülşen'in tutukluluğuna yapılan itiraz ev hapsi şartıyla kabul edildi. Sedat Peker Gülşen'in pazartesi günü tahliye edileceğini paylaşmıştı.

Dört ay önceki bir konser sırasında orkestra arkadaşına imam hatiplilere yönelik espri yaptığı için 25 Ağustos'ta tutuklanan Gülşen'in tutukluluğuna yapılan itiraz kabul edildi.

Üst mahkeme, Gülşen'in tahliyesine ve konutu terk etmemek şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar verdi.

Kararda adli kontrol tedbirlerine uymadığı takdirde tutuklanacağı belirtilirken, tahliye gerekçeleri de şöyle sıralandı: “Delillerin toplanmış olması, kaçma şüphesinin bulunmaması, bakmakla mükellef yaşı küçük çocuğunun olması…"

Gülşen'in avukatı Emek Emre tarafından 26 Ağustos'ta üst mahkemeye gönderilmek üzere tutukluluğun kaldırılması talebiyle itiraz dilekçesi sunulmuştu. Dilekçede, Gülşen'in, üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığı ve tutuklamanın hiçbir koşulu gerçekleşmediği halde haksız ve hukuka aykırı kararla tutuklandığı belirtilmişti. Gülşen hakkındaki tutuklama kararının kaldırılarak tahliyesine karar verilmesi istenmişti.

Videonun sosyal medyada yayılmasının ardından hedef gösterilen Gülşen hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen soruşturma başlatılmıştı. 25 Ağustos'ta polis tarafından evinde gözaltına alınan Gülşen, tutuklanarak Bakırköy Kadın Cezaevi’ne konulmuştu.

SEDAT PEKER 'PAZARTESİ TAHLİYE EDİLECEK' DEMİŞTİ

Sedat Peker Gülşen'in tutuklanma sebebinin kendisinin dile getirdiği iddiaların gündem olmasını engellemek olduğunu ileri sürmüştü. Peker, daha sonra yaptığı paylaşımda ise iktidar kanadının içinde 'psikolojik harpte uzman' bir kişinin pazartesi tahliye kararı verilmesini önerdiğini söylemeşti.

Peker'in ilgili paylaşımı şöyleydi:

Şarkıcı @gulsen'i gerçekten benim yüzümden tutukladılar (Vallahi diyorum). Ata yurdum olan eve el koyulduktan sonra intikam alacağımı bildikleri için 4 ay önce yapılan konuşmayı bahane edip gündemi değiştirdiler. Ancak onlar benim…

...elimde ne olduğunu bilmedikleri için, ayrıca da benim normal savaş sanatının haricinde sözlü dövüş sanatında da uzman olduğumu galiba unuttular (Lütfen kusura bakmayın yine megalomanlık üstümde bugün). Bunların içinde kendince psikolojik harpte uzman bir tip var.

Benim bu paylaşımımdan sonra oluşan bu dalgayı kırmak için bir fikir ortaya atıyor. @gulsen'i pazartesi günü tahliye ettirirsek hem toplumda olumlu bir hava oluşur hem de gündemi değiştiririz diye bir fikir ortaya atıyor. Ancak bilmiyor, serdengeçtiler her yerde.

Gündem