Gülşen'in avukatından açıklama: Yasaların müvekkilim için de adil ve eşit bir şekilde uygulanmasını beklerdik

Gülşen'in avukatından açıklama: Yasaların müvekkilim için de adil ve eşit bir şekilde uygulanmasını beklerdik
Gülşen'in avukatı tutuklama ile ilgili "Yasaların müvekkilim için de adil ve eşit bir şekilde uygulanmasını beklerdik. Kanaatimizce müvekkilimizin işlemiş olduğu bir suç bulunmamaktadır. Tutuklama tedbiri çok uygunsuz olmuştur" açıklamasını yaptı.

Gülşen'in avukatı Emek Emre, tutuklama kararının ardından açıklamalarda bulundu.

"BEKLEMİYORDUK"

KRT'nin aktardığı haberde, Avukat Emek Emre, Gülşen’in durumuna ilişkin şunları söyledi:

"Avukatları, ailesi, kendisi hepimiz çok üzgünüz. Müvekkilim Gülşen hepimiz gibi bir Türk vatandaşı. Türkiye bir hukuk devleti. Yasaların müvekkilim için de adil ve eşit bir şekilde uygulanmasını beklerdik. Kanaatimizce müvekkilimizin işlemiş olduğu bir suç bulunmamaktadır. Tutuklama tedbiri çok uygunsuz olmuştur. İnanıyoruz ki bu karar itiraz neticesinde kaldırılacaktır.

Kendisi gayet güçlü durumda. Böyle bir kararı beklemiyorduk. Suçta ve cezada kanunilik önemlidir. Öngörmediğimiz bir durum vuku buldu. İsnat edilen suç ve cümleye bakıldığında eleştirel boyutları olabilir. Eleştiri yapabilecek bir cümle suç teşkil etmek zorunda da değildir. Ben bir hukukçu olarak isnat edilen suçun gerçekleşmediği kanaatindeyim hukuken. Savcılık ve sulh ceza makamları farklı değerlendirdi. Tutuklama tedbirinin orantısız olduğunu düşünüyoruz. İtirazlarımızı gerçekleştireceğiz."

Gündem