Gülseren Budayıcıoğlu: "Masumlar Apartmanı’nın gerçek hikayesini insanlar kaldıramazdı..."

Gülseren Budayıcıoğlu: "Masumlar Apartmanı’nın gerçek hikayesini insanlar kaldıramazdı..."
Kitapları dizilere uyarlanan psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu, Masumlar Apartmanı'nda aktarılan hikayesi için "Gerçek aile ‘Masumlar Apartmanı’nda olduğundan çok daha abartılı. O kadarını insanlar kaldıramaz diye ben kitapta da olabildiği kadar azalttım" dedi.

Hastalarının hikayelerinden esinleyerek yazdığı kitaplar dizi olarak televizyonlarda yayınlanan psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu, "Hastalarımın hayatını ifşa edecek halim yok! Bu mümkün değil, mesleğime ihanet etmiyorum. Ben hikayenin sadece özünü alır, onu başka dünyalarda yaşatırım" dedi.
Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'in sorularını yanıtlayan Budayıcıoğlu, "
Hastalarınızın hayatını ifşa ettiğinizi söyleyenlere ne söylemek istersiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi.

NE İFŞASI?

"Yaptığın işin etikliğini savunuyorum. Ne ifşası? Sadece psikiyatrist değil, hiçbir doktor bunu yapamaz. Mümkün değil! Özel hayat gizliliği vardır, yasalar vardır. Kitapta geçen isimler bile okuduğunda kendilerini tanımakta güçlük çeker. Küçük bir ipucu bile asla vermem. Yer zaman, isimler, meslekler, çağlar hepsi değişir. Bir de ekrana gelince iyice değişir bunlar.
Budayıcıoğlu, "‘Masumlar Apartmanı’ndaki gibi bir aile var mı sahiden yoksa abartı mı var?" sorusuna karşılık da "Gerçek aile ‘Masumlar Apartmanı’nda olduğundan çok daha abartılı. O kadarını insanlar kaldıramaz diye ben kitapta da olabildiği kadar azalttım. Gerçek hikayeler, benim kitaplarımınkinden çok daha abartılı. Hatta bazen bunu yazsam insanlar inanmaz ki diye düşünüyorum" dedi.

Yaşam